Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Υποχρεωτική η σήμανση αμνοεριφίων και αιγοπροβάτων

Γνωστοποιούμε και πάλι στους αιγοπροβατοτρόφους ης Π.Ε. Ημαθίας, ότι η σήμανση των αμνοεριφίων και αιγοπροβάτων είναι υποχρεωτική (ενώτια τύπου Ι & ενώτια τύπου ΙΙ) και πρέπει να εφαρμόζεται  από τους κτηνοτρόφους.

Για αμνοερίφια και αιγοπρόβατα χωρίς σήμανση δεν θα χορηγείται «άδεια διακίνησης» από τα κατά τόπους Αγροτικά Κτηνιατρεία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να σφαγούν στα Σφαγεία ή να πωληθούν για αναπαραγωγή.

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται πλήρως η ιχνηλασιμότητα του κρέατος και αποτρέπονται φαινόμενα ελληνοποιήσεων των αμνοεριφίων και των αιγοπροβάτων.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται η σφαγή αμνών και εριφίων προς εμπορία εκτός σφαγείων και οι παραβάτες θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

 

O Προϊστάμενος του

Τμήματος Κτηνιατρικής

 Π. Ε. Ημαθίας

Κοσμάς   Κουβακάς

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τ.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ του ΚΚΕ: Αλληλεγγύη στους πληγέντες παραγωγούς και αίτημα άμεσων ενεργειών του ΕΛΓΑ

Από την Τομεακή Επιτροπή Ημαθίας του ΚΚΕ, ανακοινώνονται τα εξής: «Η νέα καταστροφική χαλαζόπτωση που έπληξε τα Ριζώματα, καταστρέφοντας το

Διαβάστε περισσότερα »

Καθορίστηκε το δίκτυο των αστικών και περιαστικών ΚΤΕΛ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Γιώργου Κώτσηρα προχώρησε στον καθορισμό του δικτύου των δημόσιων

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]