Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Η Κυβέρνηση, ΄κολλημένη΄ σε ιδεοληπτικές εμμονές, σχεδιάζει νέα αύξηση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών

Ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής, Βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

«Η Κυβέρνηση, μέσω καθημερινών δηλώσεων και διαρροών, δείχνει ότι συνεχίζει να “βαδίζει” στην ίδια αδιέξοδη, οικονομικά αναποτελεσματική και κοινωνικά άδικη κατεύθυνση οικονομικής πολιτικής. Αυτή της αύξησης των φόρων. Δυστυχώς, δεν διδάσκεται από τα λάθη της. Παρά το γεγονός ότι η μεγάλη “αριστερή” αύξηση των φόρων το 2015 δεν ενίσχυσε – αλλά αντίθετα μείωσε – τα φορολογικά έσοδα και διόγκωσε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών προς το Κράτος, η Κυβέρνηση, “κολλημένη” σε ιδεοληπτικές εμμονές, σχεδιάζει νέα αύξηση φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών.

Πρόκειται για εξέλιξη που θα “γονατίσει” τη μεσαία τάξη, τους συνεπείς φορολογούμενους, θα “στραγγαλίσει” την πραγματική οικονομία, θα ενισχύσει τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή, θα ενθαρρύνει την αδήλωτη εργασία, θα μειώσει τα δημόσια έσοδα. 

Καλούμε την Κυβέρνηση να αλλάξει αυτό το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, ακολουθώντας τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και τα επιτυχή αποτελέσματα στα δημόσια οικονομικά της περιόδου 2012 – 2014. Περίοδο κατά την οποία οι δημοσιονομικοί στόχοι επιτεύχθηκαν, με αποτέλεσμα οι φορολογικοί συντελεστές να ξεκινήσουν, σταδιακά, να μειώνονται και το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών, σύμφωνα και με την τελευταία Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, να αρχίζει, για πρώτη φορά από την έναρξη της κρίσης, να ενισχύεται».

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Επιτυχόντες 10ου Ημαθιώτικου Μαθητικού Διαγωνισμού Β’ Φάσης Δημοτικών – «Στέλιος Μιόγλου»

            Το Σάββατο 16 Μαΐου 2026 διεξήχθη ο 10ος Ημαθιώτικος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές 

Διαβάστε περισσότερα »

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου Επιμελητήριο Ημαθίας: Ενημερωτική ημερίδα για τις δωρεάν ψηφιακές υπογραφές τριετούς διάρκειας στις επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Ημαθίας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα την παρουσίαση του

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]