Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Μια πόρτα αντί του εμβλήματος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Γράφει ο Αλέξανδρος Τρομπούκης

Οι φωτογραφίες είναι από τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών των τελευταίων ετών. Πάντως ο κ. Θεοδωράκης μάλλον κατέφθασε από το γυμναστήριο (!), γιατί φαίνεται ότι δεν πρόλαβε να αφήσει το σακίδιο του!

Πέρα από το θέμα της συζήτησης, θα ήθελα να εκθέσω μια παρατήρηση που έκανα και από προηγούμενες συναντήσεις, στην εν λόγω αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου.

Τι υπάρχει πίσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;

Μία… πόρτα! Και όχι μόνον αυτό. Υπάρχει και το κλειδί επάνω στην πόρτα, από το οποίο κρέμεται ένα φτηνιάρικο πλαστικό μπρελόκ-πινακιδάκι. Υπάρχουν φωτογραφίες με το ίδιο πλαστικό μπρελόκ και από τις συσκέψεις της περιόδου Παπούλια. Υπήρχε και σήμερα (η φωτογραφία από την τηλεόραση).

Αυτή η εικόνα της Ελληνικής Δημοκρατίας κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο. Τι θα υπήρχε πίσω από τον Πρόεδρο σε ένα άλλο Κράτος; Μα προφανώς το έμβλημα της Δημοκρατίας – ο Θυρεός του Κράτους – και φυσικά η Εθνική Σημαία.

Δεν λέμε να μιμηθούμε το μαξιμαλιστικό στυλ των Τούρκων. Όμως κάθε κράτος έχει, σε ανάλογες περιπτώσεις, κατ’ ελάχιστον την σημαία του. Έτσι, τουλάχιστον, θα θέλαμε να βλέπαμε εκατέρωθεν του Προέδρου της Δημοκρατίας την Εθνική Σημαία και την Σημαία με το «Διακριτικό Σήμα του Πρόεδρου της Δημοκρατίας», όπως αυτή που υπάρχει στο γραφείο του ΠτΔ  της Τουρκίας (φωτογραφία).

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μαρινάκης: Κανονικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ οι βουλευτές των οποίων ήρθη η ασυλία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κανονικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα βρίσκονται οι βουλευτές των οποίων ήρθη η ασυλία. Την απάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]