Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Νέο καθεστώς για τις αντικειμενικές αξίες

Στην άμεση αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, και μάλιστα αναδρομικά από την 21η Μαΐου του 2015, θα πρέπει να προχωρήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα το χάσμα μεταξύ των τιμών που προσδιορίζει η εφορία και αυτών στις οποίες κοστολογείται το ακίνητο από τον υποψήφιο αγοραστή είναι τεράστιοΠλέον, η αγορά προσδοκά τις κινήσεις του Υπουργείου Οικονομικών, που σε πρώτη φάση αναμένει να καθαρογραφεί η απόφαση του ΣτΕ, η οποία επιβάλλει άμεση αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών με βάση τα δεδομένα και τις εμπορικές τιμές του 2015.

Αυτός, άλλωστε, είναι ο λόγος για τον οποίο 13 φορολογούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη τη χώρα προσέφυγαν στο ΣτΕ, ζητώντας την άμεση αναπροσαρμογή των αντικειμενικών. 

Οι φορολογούμενοι υποστήριζαν ότι η παράλειψη της κυβέρνησης (παράλειψη νόμιμης ενέργειας) να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες μέσα στην προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διετία και η σημαντική μείωση των αξιών όλων των ακινήτων λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν ως αποτέλεσμα να καταβάλουν φόρο που δεν αντιστοιχεί στη φοροδοτική τους ικανότητα.

Και αυτό γιατί ο φόρος υπολογίζεται βάσει των αντικειμενικών αξιών που καθορίστηκαν για τελευταία φορά το 2007 -και για ορισμένες περιοχές το 2010- και απέχουν πολύ των πραγματικών αξιών.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Aπό την ΠΚΜ και τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Γιουτίκα Πρόταση τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου στους παράνομους μπαζότοπους, σε 5 συναρμόδια υπουργεία

-Εισηγείται αυτεπάγγελτους ελέγχους στην «πηγή», συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, και δυνατότητα επιβολής προστίμων από τους Δήμους Στην αποσαφήνιση και συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα »

Με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ τα κρυπτονομίσματα – Πώς θα εντοπίζονται οι «μαϊμού» επενδυτές

Αυστηρότερο φοροελεγκτικό πλαίσιο για τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Με τις νέες

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]