Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Φράγκος Φραγκούλης για Φίλη: Ας επιστρέψει στην εφημερίδα του να τα γράφει εκεί αυτά

Λάβρος κατά του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τις περιβόητες δηλώσεις του περί ποντιακής γενοκτονίας εμφανίστηκε ο στρατηγός εν αποστρατεία και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος με δηλώσεις του στο Metropolis95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

«Όταν είσαι σε μια υπεύθυνη θέση, όπως είναι αυτή του Υπουργού, τα περί προσωπικών θέσεων και την όποια ιδεοληψία σου τα αφήνεις κατά μέρους. Την δε επίκληση του όρου επιστημονικό την αμφισβητώ. Δεν θα πω ότι είναι υπουργός δίχως δίπλωμα ΑΕΙ. Δεν είναι ούτε καθ’ ύλην αρμόδιος ως επιστήμων. Ας επιστρέψει αν θέλει στην εφημερίδα του να τα γράφει εκεί αυτά. Το 1994 με απόλυτη πλειοψηφία αναγνώρισε την ποντιακή γενοκτονία. Αν και εδώ υπάρχει μια αδικία. Έπρεπε να συμπεριληφθούν και οι ανατολικοθρακιώτες και όλοι οι Έλληνες της Μικράς Ασίας. Έπρεπε να αναφερθεί ως γενοκτονία των Ελλήνων της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που έγινε από τους Νεότουρκους που εκφράζονται σήμερα από τους Κεμαλιστές. Από τη στιγμή που η γενοκτονία αναγνωρίστηκε από το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και άλλα κοινοβούλια και διεθνείς οργανισμούς και δεν μπορεί να λέει ο Φίλης αυτά τα πράγματα».

 

Για το αν πρέπει να παραιτηθεί: «Ο ίδιος ο κ. Φίλης ας κρίνει αν μπορεί να παραμείνει στη θέση του. Ας κάνει ενδοσκόπηση μέσα του και μετά ας κρίνει αν μετά από όσα είπε μπορεί να παραμείνει. Από εκεί και πέρα, καθ’ ύλην αρμόδιος είναι ο έλληνας πρωθυπουργός».

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Αρθρο του Γρηγόρη Δημητριάδη – Όταν οι άνθρωποι κατέστρεφαν βιβλία, η ανθρωπότητα βυθιζόταν στο σκοτάδι

Πίσω από το θαυμαστό οικοδόμημα της Τεχνητής Νοημοσύνης βρίσκεται μια πρωτοφανής επιχείρηση συγκέντρωσης του ανθρώπινου πνευματικού κεφαλαίου Η καταστροφή βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα »

Β΄ φάση δηλώσεων προτίμησης σχολικών μονάδων για προσωρινούς αναπληρωτές στις ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ για το σχολικό έτος 2026–2027

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) καλεί τα ενταγμένα μέλη του Μητρώου Εκπαιδευτικών για τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας να υποβάλουν

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]