Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Κινητοποιήσεις αγροτών αν δεν δεχτεί τα αιτήματα η νέα κυβέρνηση

Τα φλέγοντα ζητήματα του αγροτικού χώρου εξετάστηκαν στη σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων της δυτικής Μακεδονίας στο Βελβεντό, παρουσία των συλλόγων Ημαθίας και Πέλλας.

 

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν: η ανάγκη ενιαίας και συντεταγμένης  έκφρασης του συνδικαλιστικού χώρου των αγροτών, ο ορισμός του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη, το μοντέλο της Γεωργίας το οποίο θα πρέπει να ακολουθηθεί, η φορολόγηση των αγροτών όπως αυτή προκύπτει μέσα από το τρίτο μνημόνιο, η ασφάλιση των αγροτών σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, τα κόκκινα δάνεια κ.ά.

Αφού εγκρίθηκαν οι επόμενες κινήσεις και οι προτάσεις των συλλόγων, προχώρησε η διαδικασία της Ιδρυτικής Πράξης της Πρώτης Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων σύμφωνα με τον νόμο 4015/12 της Ομοσπονδίας των  Γεωργικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Δυτικής Μακεδονίας.

 

Τα τελικά κείμενα και προτάσεις  συνδιαμορφώνονται πλέον σε πανελλήνια βάση και σε συνεννόηση με τις άλλες Οργανώσεις της Πρωτοβουλίας των Αγροτών, καθώς  έχουν καθοριστεί και οι δυναμικές κινητοποιήσεις εφόσον τα τελικά  αιτήματα των αγροτών  δεν γίνουν δεκτά από την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΛΣΤΑΤ: «Η Ελλάδα και φέτος μεταξύ των φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού στη Στατιστική»

Για ακόμη μία χρονιά, η Ελλάδα καταγράφει αξιόλογη παρουσία στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Στατιστική

Διαβάστε περισσότερα »

Κομισιόν: H Ελλάδα βγαίνει από το καθεστώς παρακολούθησης μετά από χρόνια μεταρρυθμίσεων και προσαρμογής – Μητσοτάκης: «Κλείνει ένα αρνητικό κεφάλαιο που άνοιξε πριν από 16 χρόνια»

Ιστορικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία σηματοδοτεί η ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]