Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Χαμπίδης: Όργιο παράνομης διακίνησης ροδάκινων απευθείας από τα χωράφια σε Ημαθία και Πέλλα

Για όργιο παράνομης διακίνησης ροδάκινων στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας  μέσω κυρίως Βούλγαρων και Ρουμάνων εμπόρων, διακινητών και μεταφορέων, οι οποίοι φορτώνουν ροδάκινα απ ευθείας από τα χωράφια με ανύπαρκτα ή ανεπαρκή παραστατικά, κάνει λόγο ο Ημαθιώτης εκπρόσωπος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Δημήτρης Χαμπίδης.

 

Ο κ. Χαμπίδης έστειλε σχετική επιστολή προς τους υπουργούς κ.κ. Αποστόλου και Αλεξιάδη ζητώντας την πάταξη του φαινομένου. Στην επιστολή αναφέρει ότι η διαδικασία είναι παράνομη διότι δεν τηρούνται οι κανόνες και διατάξεις της εμπορίας, του ανταγωνισμού, του φορολογικού δικαίου, της ποιότητας, της φυτοϋγειας και άλλων πολλών, με παντελή απουσία οποιουδήποτε έλεγχου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαμπίδη, αποτελέσματα  των φαινομένων αυτών είναι:

Α) Το Δημόσιο να χάνει έσοδα.

Β) Να δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των συνεταιρισμών, των έμπορων της ΚΑΘ, αλλά και των έμπορων της ευρύτερης περιοχής.

 

Γ) Να ακυρώνονται οι πολιτικές της κυβέρνησης για τήρηση των  κανόνων της αγοράς με βάση τη νομοθεσία για οργάνωση των αγροτών σε Ομάδες Παραγωγών, Συναιτερισμούς, Διεπαγγελματικές, Κέντρα παραλαβής κ.λπ. και να χάνεται η αξιοπιστία και η προοπτική της.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Aπό την ΠΚΜ και τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Γιουτίκα Πρόταση τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου στους παράνομους μπαζότοπους, σε 5 συναρμόδια υπουργεία

-Εισηγείται αυτεπάγγελτους ελέγχους στην «πηγή», συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, και δυνατότητα επιβολής προστίμων από τους Δήμους Στην αποσαφήνιση και συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα »

Με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ τα κρυπτονομίσματα – Πώς θα εντοπίζονται οι «μαϊμού» επενδυτές

Αυστηρότερο φοροελεγκτικό πλαίσιο για τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Με τις νέες

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]