Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Αναμένεται νέο νομοσχέδιο για τη συγκρότηση Ομάδων Παραγωγών

Σε διαβούλευση αναμένεται να τεθεί το επόμενο διάστημα νομοσχέδιο του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης για τις ομάδες παραγωγών, ενσωματώνοντας στην εθνική νομοθεσία το νέο κανονισμό της ΚΑΠ. 

Ειδικότερα, με πρωτοβουλία τουλάχιστον πέντε παραγωγών ομοειδών προϊόντων ζωικής προέλευσης και τουλάχιστον δέκα παραγωγών ομοειδών προϊόντων φυτικής προέλευσης θα συγκροτούνται οι ομάδες παραγωγών στο εξής.

Με βάση το σχετικό άρθρο 35 αναφέρει χαρακτηριστικά πως: «Οι Ομάδες Παραγωγών συγκροτούνται με πρωτοβουλία τουλάχιστον 5 παραγωγών ομοειδών προϊόντων ζωικής προέλευσης και τουλάχιστον 10 παραγωγών ομοειδών προϊόντων φυτικής προέλευσης. Η ελάχιστη παραγωγή και για τις δύο κατηγορίες θα καθορίζεται από το γινόμενο των μελών της Ομάδας Παραγωγών επί τον μέσο όρο του παραγόμενου προϊόντος της Ομάδας Παραγωγών στην Περιφέρεια σύμφωνα με τα στοιχεία των δηλώσεων καλλιεργειών. Η διαχείριση και εκπροσώπησή τους, τα ειδικότερα δικαιώματα και υποχρεώσεις των μελών, το ύψος της μερίδας, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με τη συγκρότηση και λειτουργία των ομάδων παραγωγών ρυθμίζονται από Ειδικό Κανονισμό Λειτουργίας ο οποίος καταρτίζεται από τα μέλη. Συμπληρωματικά εφαρμόζονται οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα που αφορούν τις εταιρείες».

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Με «κύματα ονείρων» ολοκληρώθηκε η καλοκαιρινή παράσταση ρυθμικής γυμναστικής στη Βέροια

  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2026, στο Φιλίππειο Γυμναστήριο Βέροιας η ετήσια καλοκαιρινή παράσταση του Αθλητικού Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα »

Δήλωση Δημάρχου Ηρωικής Πόλεως Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη για την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων

«Με αφορμή την ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά όλες τις μαθήτριες και όλους τους

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]