Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ “ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ”

Το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται στην Ευρώπη και στο Ευρώ και οι αγρότες μας το ξέρουν καλύτερα από όλους

•-Από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ οι αγρότες μας έχουν λάβει πάνω από 200 δις ευρώ στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

• -Η Ελλάδα είναι η πλέον ευνοημένη χώρα από πλευράς αγροτικών ενισχύσεων.

• -Σήμερα οι αγρότες μας λαμβάνουν πάνω από 2 δις ευρώ τον χρόνο

• -Μόνο για την επόμενη 6ετία (2015-2020) οι Έλληνες αγρότες θα λάβουν περισσότερα από 20 δις ευρώ. (14 δις ευρώ οι άμεσες ενισχύσεις και 6 δις ευρώ από το ΠΑΑ)

• -Μέσα στην ΕΕ οι αγρότες μας μπορούν να διακινούν ελεύθερα τα προϊόντα τους

• -Μόνο μέσα στην ΕΕ τα αγροτικά μας προϊόντα είναι ανταγωνιστικά και μόνο η ΕΕ μπορεί να περιορίσει την ισχύ των μονοπωλίων και των διεθνών καρτέλ.

• -Μόνο μέσα στην ΕΕ και με την διαρκή παρουσία μας στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας μπορούμε να επιτυγχάνουμε ευνοϊκές αποφάσεις για τους αγρότες μας.

• -Μόνο μέσα στην ΕΕ εξασφαλίζονται οι αγροτικές αποζημιώσεις στους αγρότες μας που πλήττονται από τις φυσικές καταστροφές.

• -Τα μέτρα κατά των αγροτών που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρμόδιος υπουργός δεν είναι προτάσεις των εταίρων, αλλά προτάσεις του ίδιου του κ. Τσίπρα προς την Τρόικα.

• -Η ελληνική κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά έχει από την Άνοιξη του 2013 επιβάλλει στους δανειστές τον συντελεστή φορολόγησης 13% για τους αγρότες επί του καθαρού εισοδήματος, ενώ ο κ. Τσίπρας, με την «υπερήφανη διαπραγμάτευσή» του προτείνει 26%.

• -Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προτείνει αύξηση του συντελεστή φορολόγησης για τους αγρότες στο 26%, αλλά και να φορολογηθούν για πρώτη φορά οι αγροτικές επιδοτήσεις.

• -Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ παραπληροφορεί τους αγρότες λέγοντας ότι θα αρθεί το ρωσικό εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα. Λένε ψέματα: Το εμπάργκο συνεχίζεται και ήδη η Μόσχα εξέδωσε διάταγμα παράτασής του για ένα χρόνο.

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Επιτυχόντες 10ου Ημαθιώτικου Μαθητικού Διαγωνισμού Β’ Φάσης Δημοτικών – «Στέλιος Μιόγλου»

            Το Σάββατο 16 Μαΐου 2026 διεξήχθη ο 10ος Ημαθιώτικος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Παιχνίδι και Μαθηματικά» για τους μαθητές 

Διαβάστε περισσότερα »

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου Επιμελητήριο Ημαθίας: Ενημερωτική ημερίδα για τις δωρεάν ψηφιακές υπογραφές τριετούς διάρκειας στις επιχειρήσεις

Το Επιμελητήριο Ημαθίας, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ), διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα την παρουσίαση του

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]