Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Έληξε χωρίς απόφαση για την Ελλάδα το κρίσιμο Eurogroup

Δεν θα υπάρξει απόφαση από το Eurogroup για την Ελλάδα πριν από το δημοψήφισμα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη λήξη της κρίσιμης τηλεδιάσκεψης, η οποία διήρκεσε μόλις 15 λεπτά.

Την έκβαση της συνεδρίασης είχε προαναγγείλει ουσιαστικά πριν την έναρξή της ο ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, που ξεκαθάρισε ότι όσο η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα, και ας υπήρξε στο νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ειδική αναφορά στο σημερινό Eurogroup, ο ίδιος θα επιμένει στο δικό του «όχι» όσον αφορά τη διευκόλυνση της κατάστασης και την εύρεση λύσης για την Ελλάδα. 

 

Ντάισελμπλουμ: Μικρή

 πιθανότητα για πρόοδο μετά το διάγγελμα Τσίπρα

Στο δικό του «όχι» όσον αφορά τη διευκόλυνση της κατάστασης και την εύρεση λύσης για την Ελλάδα θα επιμένει ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όσο η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει υπέρ του «όχι» στο δημοψήφισμα, και ας υπήρξε στο νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ειδική αναφορά στο χθεσινό Eurogroup. 

Αυτό αποδεικνύει η άμεση αντίδρασή του Γ.Ντάισελμπλουμ ότι «μετά το διάγγελμα Τσίπρα βλέπει μικρή πιθανότητα για πρόοδο» στην νέα συνεδρίαση του Eurogroup όπου οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν τη νέα πρόταση της Αθήνας.

Αναφερθείς στο χθεσινό Eurogroup ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στο διάγγελμά του ότι «αν υπάρξει θετική κατάληξη θα ανταποκριθούμε άμεσα».

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι σε κάθε περίπτωση θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας με τους εταίρους, με όρους βιωσιμότητας και προοπτικής. Ήδη μετά την απόφασή μας για δημοψήφισμα έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις για το χρέος και την αναγκαία αναδιάρθρωσή του, από αυτές που είχαμε μέχρι τη Παρασκευή.»

» Δεν τις αφήσαμε να πέσουν κάτω. Αμέσως καταθέσαμε τις αντιπροτάσεις μας ζητώντας βιώσιμη λύση και εξ΄ αυτού του λόγου συνεκλήθη εκτάκτως, χθες, το Eurogroup το οποίο και θα συζητήσει εκ νέου σήμερα το απόγευμα. Αν υπάρξει θετική κατάληξη θα ανταποκριθούμε άμεσα.» 

» Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και θα παραμείνει μέχρι τέλους. Και θα είναι εκεί και τη Δευτέρα, αμέσως μετά τo δημοψήφισμα με καλύτερους όρους για την ελληνική πλευρά».

Ενόχληση πάντως για τη νέα προτροπή Τσίπρα στους πολίτες να υποστηρίξουν το όχι στο δημοψήφισμα δείχνει και η δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ: «Δεν θα βοηθήσουμε τους Έλληνες ενάντια στη θέλησή τους, ας περιμένουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

Αναφερθείς στο χθεσινό Eurogroup, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε αναφέρει στο διάγγελμά του ότι «αν υπάρξει θετική κατάληξη θα ανταποκριθούμε άμεσα».

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας είπε: «Αμέσως καταθέσαμε τις αντιπροτάσεις μας ζητώντας βιώσιμη λύση και εξ΄ αυτού του λόγου συνεκλήθη εκτάκτως, χθες, το Eurogroup το οποίο και θα συζητήσει εκ νέου σήμερα το απόγευμα. Αν υπάρξει θετική κατάληξη θα ανταποκριθούμε άμεσα.» 

Ενόχληση πάντως για τη νέα προτροπή Τσίπρα στους πολίτες να υποστηρίξουν το όχι στο δημοψήφισμα δείχνει και η δήλωση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ: «Δεν θα βοηθήσουμε τους Έλληνες ενάντια στη θέλησή τους, ας περιμένουμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος».

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Aπό την ΠΚΜ και τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Γιουτίκα Πρόταση τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου στους παράνομους μπαζότοπους, σε 5 συναρμόδια υπουργεία

-Εισηγείται αυτεπάγγελτους ελέγχους στην «πηγή», συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, και δυνατότητα επιβολής προστίμων από τους Δήμους Στην αποσαφήνιση και συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα »

Με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ τα κρυπτονομίσματα – Πώς θα εντοπίζονται οι «μαϊμού» επενδυτές

Αυστηρότερο φοροελεγκτικό πλαίσιο για τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Με τις νέες

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]