Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ψηφίστηκε η αγορά 800 κάδων απορριμμάτων και η υπογειοποίηση των κάδων στο εμπορικό κέντρο. Διαφώνησε η παράταξη Καραμπατζού

Κατά πλειοψηφία απόφαση αγοράς 800 μεταλλικών κάδων απορριμμάτων για όλον τον δήμο, αλλά και υπογειοποίησης 16 υπόγειων κάδων χωρητικότητας 3.000 λίτρων στο εμπορικό κέντρο της Νάουσας, έλαβε το βράδυ της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Νίκο Κουτσογιάννη η τεχνική μελέτη υπογειοποίησης των κάδων είναι έτοιμη, ενώ το έργο είναι καινοτόμο και θα αναβαθμίσει το εμπορικό κέντρο με περιορισμό της όχλησης.

 

«Η υπογειοποίηση θα έχει πολλά οφέλη στη διαχείριση και την αισθητική εικόνα», σημείωσε ο δήμαρχος, ενώ απαντώντας σε ερώτηση τόνισε ότι για άλλες περιοχές του δήμου σχεδιάζεται μοντέλο ημιυπογειοποίησης.

Διαφώνησε με τον σχεδιασμό ο Τάσος Καραμπατζός, υποστηρίζοντας ότι η τοποθέτηση κάδων είναι λανθασμένη στρατηγική και δημιουργοί μικρούς σκουπιδότοπους σε κάθε γειτονιά, ενώ πρότεινε την αγορά απορριμματοφόρου όπως υπήρχε στον σχεδιασμό της δικής του δημοτικής αρχής. Για το ίδιο ζήτημα ο κ. Βαδόλας έκρινε απαραίτητη την αγορά του μηχανήματος. Διαφώνησαν με το θέμα δήμαρχος και αντιδήμαρχος Στάθης Λογδανίδης, θεωρώντας επαρκή τον στόλο των αυτοκινήτων.

Παρών στη συνεδρίαση και ο πρώην αντιδήμαρχος Χρήστος Παππάς, που διαφώνησε κι αυτός με την τοποθέτηση κάδων. «Δεν υπάρχει αντιδήμαρχος τα τελευταία χρόνια που δεν εισηγήθηκε κάδους και στην πορεία δεν απογοητεύτηκε», ανέφερε, εστιάζοντας την έλλειψη παιδείας που υπάρχει στους δημότες και προτείνοντας την ανά νοικοκυριό ευθύνη και δίκαιο σύστημα τελών καθαριότητας.

«Αυτή η λανθασμένη αντίληψη των δημοτών πρέπει να σταματήσει», απάντησε στον κ. Παππά ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης, σημειώνοντας ότι σε πλήρη λειτουργία ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής περιλαμβάνει σύστημα βραβεύσεων και ποινών, αλλά και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. «Χωρίς ενεργό συμμετοχή των δημοτών δεν μπορεί να λυθεί κανένα πρόβλημα», τόνισε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων θα έλθει σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τις προτάσεις όλων των παρατάξεων.

 

Την εισήγηση ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση, ενώ λευκό ψήφισε η Κοινωνία Πολιτών.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ

Γράφει ο Γιάννης Γεωργουδάκης, Εκπαιδευτικός Η ιστορία διδάσκει, πως δε χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο για να αναδειχθεί κάποιος αριβίστας ή έστω

Διαβάστε περισσότερα »

Τάσος Μπαρτζώκας: Δίνεται λύση στην πληρωμή των ενισχύσεων σε αγροτεμάχια που είχαν αποκλειστεί λόγω ζητημάτων συγκυριότητας με το Δημόσιο

Από το Πολιτικό Γραφείο του Τάσου Μπαρτζώκα, γνωστοποιούνται τα εξής: «Με έκτακτη τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]