Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Σόιμπλε: Κανείς δεν έχει ιδέα για το πώς θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα

«Κανείς δεν έχει καμία ιδέα για το πώς θα υπάρξει συμφωνία για το φιλόδοξο πρόγραμμα της Ελλάδας» δήλωνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, γυρίζοντας τα δεδομένα των διαπραγματεύσεων πολλές ημέρες πίσω και διαλύοντας την όποια -έστω αμυδρή- ελπίδα για συμφωνία εντός Απριλίου. 

Κλιμακώνοντας την πίεση προς την Ελλάδα, ο γερμανός υπουργός τονίζει ότι δεν έχει καμία προσδοκία για ύπαρξη λύσης στο ελληνικό πρόβλημα τις επόμενες εβδομάδες, κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι έπληξε την τάση βελτίωσης της οικονομίας της χώρας, και η επίθεση κορυφώνεται με την επισήμανση ότι οι αγορές έχουν αποτιμήσει χρεοκοπία η Grexit.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι χρηματαγορές ανησυχούν για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας ή εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι φαίνεται πως όλες οι εκδοχές για το μέλλον της χώρας έχουν ήδη «κοστολογηθεί».

«Δεν μπορεί κανείς να δεις οποιαδήποτε μετάδοση στις αγορές», είπε ο Σόιμπλε σε μια εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη.

«Αν δούμε την Ελλάδα, δεν αποτελεί μεγάλο μέρος της οικονομίας της ευρωζώνης ως συνόλου. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στις χρηματαγορές μάς λένε ότι οι αγορές έχουν ήδη κοστολογήσει οτιδήποτε ενδέχεται να συμβεί. Δεν μπορεί κανείς να δει οποιαδήποτε μετάδοση», πρόσθεσε.

Για τη σκληρή στάση του γερμανού υπουργού Οικονομικών είχε προϊδεάσει με τις δηλώσεις της η εκπρόσωπός του που κάλεσε την Ελλάδα να μην περιμένει παροχή οικονομικής βοήθειας εντός του Απριλίου, πόσο μάλλον λύση στο πρόβλημά της στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Aπό την ΠΚΜ και τον αντιπεριφερειάρχη Κ. Γιουτίκα Πρόταση τροποποίησης του νομοθετικού πλαισίου στους παράνομους μπαζότοπους, σε 5 συναρμόδια υπουργεία

-Εισηγείται αυτεπάγγελτους ελέγχους στην «πηγή», συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας, και δυνατότητα επιβολής προστίμων από τους Δήμους Στην αποσαφήνιση και συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα »

Με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ τα κρυπτονομίσματα – Πώς θα εντοπίζονται οι «μαϊμού» επενδυτές

Αυστηρότερο φοροελεγκτικό πλαίσιο για τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Με τις νέες

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]