Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Δάσκαλοι συμπεριφοράς και πομποί αλληλεγγύης, εντός και εκτός πισίνας

Συγκλονιστικές στιγμές, διδάγματα δύναμης ψυχής και συνάμα συνύπαρξης και αμοιβαιότητας πρόσφεραν και φέτος οι ανάπηροι κολυμβητές των διεθνών αγώνων στον Άγιο Νικόλαο. Δεν ήταν μόνο ο απίστευτος τρόπος με τον οποίο παιδιά με κινητικά προβλήματα, χωρίς πόδια ή χέρια, κατάφερναν να σκίζουν με ταχύτητα τα νερά του δημοτικού κολυμβητηρίου. Ήταν και η βοήθεια που παρείχαν ο ένας τον άλλον, αντιλαμβανόμενοι την όποια σωματική αδυναμία, ανεξαρτήτως από ποια από τις επτά χώρες του τουρνουά ήταν ο καθένας ή η καθεμιά τους.

 

Παράδειγμα αλληλεγγύης ανθρώπων που τους αδίκησε η ζωή ή η φύση, ωστόσο τους δυνάμωσε η δύναμη της αγάπης και τα ένστικτα της ανάγκη σε ισότητα και αξιοπρέπεια.

 

Η φωτογραφία και κάποιες από τις περιγραφές είναι της προέδρου της δημοτικής κοινότητας Νάουσας Σοφίας Καλπαξίδου, που δεν έλειψε στιγμή από τη διοργάνωση, όπως και ο αντιδήμαρχος Στέλιος Δάγγας.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]