Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Με αφορμή την Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας – Προτάσεις για κυκλοφοριακά προβλήματα της Βέροιας

Η περασμένη εβδομάδα ορίστηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ως Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας. Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν δράσεις και ενημέρωση γονιών και παιδιών πάνω στο θέμα « Παιδί και Οδική Ασφάλεια». Στο τέλος λοιπόν της Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, ως Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας επικαιροποιούμε τις προτάσεις μας σχετικά με τα ζητήματα κυκλοφορίας στην Βέροια, δεδομένου του ενδιαφέροντός μας για την ποιότητα ζωής των πολιτών και σε συνέχεια ποικίλων δράσεων στην πόλη μας και τοποθετήσεων στον τοπικό τύπο και στα δημοτικά συμβούλια.

Από την έναρξη του διαλόγου πάνω στη νέα κυκλοφοριακή μελέτη για τη Βέροια τοποθετηθήκαμε υπέρ των προτάσεων των μελετητών και πιέσαμε το Δήμο Βέροιας να τολμήσει την αλλαγή της κυκλοφοριακής πραγματικότητας στη Βέροια, να δεχτεί τις υποδείξεις των συγκοινωνιολόγων και να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για ανάδειξη της ρωμαϊκής οδού με το σκεπτικό ότι η πόλη μας δικαιούται ένα σύγχρονο-ευρωπαϊκό μοντέλο ανάπτυξης του εμπορικού και ιστορικού της κέντρου, κάτι που σημαίνει λιγότερο κυκλοφοριακό φόρτο στο κέντρο, με μεταφορά του στους περιφερειακούς δρόμους, μειωμένη ηχορύπανση και καυσαέριο, ευκολότερη πρόσβαση σε πεζούς, ποδηλάτες, άτομα με κινητικά προβλήματα και ηλικιωμένους. 

 Είναι καιρός επίσης, να προχωρήσει η υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, έπειτα από ενέργειες του Ανθρώπινου Δυναμικού και τη σύμφωνη γνώμη εκατοντάδων συμπολιτών μας, για την ένταξη του ποδηλάτου στον αστικό ιστό με τη χάραξη ενός ποδηλατοδρόμου που θα ξεκινάει από την πλατεία Ωρολογίου, θα περνάει από τις οδούς Μητροπόλεως, Ελιάς και Πιερίων και μέσω του χωριού Άμμος θα καταλήγει στο φράγμα Αλιάκμονα. Στο μέλλον, η διαδρομή αυτή θα μπορούσε να καταλήγει στη Βεργίνα, στα πλαίσια υλοποίησης μιας νέας πρότασης στη διασύνδεση πολιτισμικού και αθλητικού τουρισμού.

 Επιπλέον των παραπάνω, πιστεύουμε ότι η κυκλοφοριακή πραγματικότητα θα γίνει πιο φιλική προς τους πολίτες με την απομάκρυνση του σταθμού των Αστικών Λεωφορείων και ΚΤΕΛ από το κέντρο της πόλης, με τη λήψη μέτρων για την παρεμπόδιση στάθμευσης οχημάτων επί των πεζοδρομίων (π.χ. τοποθέτηση κολωνακίων κλπ.) και την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης τραπεζοκαθισμάτων σε πλατείες και πεζοδρόμια που δυσκολεύουν πια την ομαλή διέλευση των πεζών.

Ενισχυτική των παραπάνω προτάσεων κατά τη γνώμη μας, είναι και η προοπτική ανάπτυξης κυκλοφοριακής αγωγής στους μαθητές της πόλης. Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν είναι αναγκαίο να επισπευσθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της κατασκευής και λειτουργίας του υπό κατασκευή πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής στο Εργοχώρι. Το συγκεκριμένο μέρος θα μπορούσε να αποτελέσει πόλο έλξης για τα σχολεία της πόλης, ώστε να συνδυάσουν τις ημερήσιες εκδρομές τους με την ανάπτυξη κυκλοφοριακής αγωγής στους μαθητές τους.

Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Μπαρτζώκας: Ορισμός νέων μελών στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αντικείμενο της οποίας είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των Ανεξάρτητων Αρχών και

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]