Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

΄Στρατηγική΄ νίκη σωτηρίας για τη βασίλισσα

Η Βέροια εξασφάλισε ουσιαστικά τη σωτηρία της από σήμερα, καθώς παίζοντας καλύτερα από τον Παναθηναϊκό στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα υποχρέωσε τους «πράσινους» σε δεύτερη συνεχή ήττα σε τέσσερις ημέρες, μετά το 0-2 στο Περιστέρι.

 

Με τον Στέφανο Γαϊτάνο υπηρεσιακό προπονητή για άλλη μία φορά, η Βέροια έφτασε σε μια νίκη που αναζητούσε εδώ και αρκετό καιρό, καθώς προερχόταν από τέσσερις συνεχείς ήττες, ανέβηκε στους 37 βαθμούς και με δεδομένους άλλους τρεις που θα προστεθούν στην κατάταξη από την αναμέτρηση με τη Νίκη Βόλου θα πάει στους 40, έχοντας βεβαίως άλλους πέντε αγώνες για να συλλέξει κι άλλους πόντους.

Από την πλευρά της η αθηναϊκή ομάδα έχασε κάθε ελπίδα, έστω και μαθηματική που της είχε απομείνει για το πρωτάθλημα, αφού η διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό έφτασε στους εννέα βαθμούς κι ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν και παιχνίδι λιγότερο με τον Πανθρακικό.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν απογοητευτικοί στο πρώτο ημίχρονο, καθώς αν και είχαν σχεδόν διπλάσιο ποσοστό στην κατοχή της μπάλας ολοκλήρωσαν το πρώτο μισό της αναμέτρησης με μόλις μία τελική, έναντι εννέα (!) της Βέροιας, εκ των οποίων οι τέσσερις στην εστία.

Με τους Μπαργκάν και Μπεν να δημιουργούν συνεχώς ρήγματα από τη δεξιά πλευρά της άμυνας των «πρασίνων» εκθέτοντας διαρκώς τον Τριανταφυλλόπουλο, η «βασίλισσα του βορρά» έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της στο 20ό λεπτό.

Ο Μπεν, που σύμφωνα με δήλωση του πρώην προπονητή της Βέροιας Χοσέ Γκρανέρο έχει υπογράψει στον Ολυμπιακό, βγήκε απέναντι στον Στιλ ύστερα από ταχύτατα εκδηλωμένη αντεπίθεση αλλά ο Άγγλος τερματοφύλακας έσωσε την εστία του αποκρούοντας την τελευταία στιγμή με το πόδι το σουτ του Γάλλου.

Δύο σουτ του Μπαργκάν στο 25΄ και το 27΄ έστειλαν την μπάλα άουτ και στα χέρια του Στιλ αντίστοιχα, αλλά στο 36΄ η Βέροια έφτασε στο γκολ που δικαιούνταν με την απόδοσή της: ο Τριανταφυλλόπουλος έκανε μεγάλο λάθος στο διώξιμο, ο Κάμπορα πάτησε με το «τακουνάκι» στον Μπεν κι εκείνος, αφού «χόρεψε» τον νεαρό αμυντικό «εκτέλεσε» για το 1-0.

Ο Γάλλος επιθετικός, που συνέχισε να δημιουργεί «πονοκέφαλο» στην αντίπαλη άμυνα με την ταχύτητα, την τεχνική και τη συνεχή κίνησή του και στο δεύτερο ημίχρονο,  είχε δύο νέες προσπάθειες στο 47΄ και το 50΄ που κατέληξαν άουτ, για να κάνει μεγάλη επέμβαση στη γωνία του ο Στιλ στην κεφαλιά του Βεργώνη, στο 71΄.

 

Και ο Παναθηναϊκός; Η μόνη φάση που είχε, ουσιαστικά, να επιδείξει η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν εκείνη στο 88ο λεπτό, όταν από κακή απόκρουση του Καντιμοίρη σε εκτέλεση κόρνερ η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του τερματοφύλακα της Βέροιας, που παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Διοργάνωση Αναπτυξιακού Τουρνουά Ποδοσφαίρου Κ-10 & Κ-8 στη Βέροια

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ημαθίας (Ε.Π.Σ.Η.), σε συνεργασία με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Ε.Π.Ο.) και τον Δήμο Βέροιας, διοργανώνει Αναπτυξιακό

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]