Μια σημαντική μελέτη του αείμνηστου καθηγητή του στην Ορθοπαιδική Παναγιώτη Συμεωνίδη, μας έστειλε ο καλός φίλος, ορθοπαιδικός-γιατρός και δημοτικός σύμβουλος Νάουσας κ.Γιάννης Γιαννούλης. Όπως αναφέρει η έρευνα Συμεωνίδη, το όνομα ορθοπαιδική απαντάται για πρώτη φορά στην διεθνή βιβλιογραφία το 1741από τον Γάλλο γιατρό Νικολά Αντρί και είναι συνθετικό δυο ελληνικών λέξεων Ορθός και παιδί, δηλαδή ίσιο παιδί. Δημοσιεύουμε την μελέτη που μας έστειλε ο κ. Γιαννούλης, ελπίζοντας ότι θα σταματήσει η κακοποίηση της λέξης με το ανορθόγραφο “ορθοπεδική”, “ορθοπεδικός”.

Το περασμένο Σάββατο στο Δημαρχείο Παρουσιάστηκε επίσημα η εικαστική παρέμβαση του Γ. Ναζλίδη, «περιστέρια της ειρήνης», σε κεντρική κολόνα της Βέροιας
-Το ιστορικό, η ιδέα Μανούδη, η πρόταση και η υλοποίηση Το 1904 στη Βέροια, από την πρώτη εταιρεία ηλεκτροδότησης «Βέρμιον»







