Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Τα top ελληνικά προϊόντα που σαρώνουν στο εξωτερικό

Τη λίστα με τα 100 ελληνικά προϊόντα που «σαρώνουν» στο εξωτερικό έδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων. Πρόκειται για τα πιο δημοφιλή προϊόντα που κάνουν… τρελές πωλήσεις και φέρνουν σημαντικά έσοδα στους επιχειρηματίες αλλά και συνάλλαγμα στη χώρα. Παράλληλα, δόθηκε και ο «χάρτης» των ελληνικών εξαγωγών, ποιες χώρες δηλαδή απορροφούν περισσότερο τα προϊόντα που εξάγει η Ελλάδα.

 

Όπως αποδεικνύεται θετικό αντίκτυπο στη συνολική εικόνα των ελληνικών εξαγωγών για το 2014 είχε η ισχυρή ανοδική αντίδραση του τελευταίου τριμήνου του έτους, με αποτέλεσμα να απορροφηθεί μεγάλο μέρος των πιέσεων που είχαν ασκηθεί κατά την περίοδο Σεπτέμβριος 2013- Σεπτέμβριος 2014.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων και του Κέντρου Εξαγωγικών Ερευνών και Μελετών (ΚΕΕΜ), επί των προσωρινών στοιχείων για το σύνολο του 2014, η συνολική αξία των ελληνικών εξαγωγών άγγιξε εκ νέου τα 27 δισ. ευρώ (26,9 δισ. ευρώ έναντι 27,3 δισ. το 2013), με μικρή υποχώρηση της τάξης του 1,5%. Αν μάλιστα, εξαιρεθούν από τον υπολογισμό τα πετρελαιοειδή, τα στοιχεία δείχνουν οριακή αύξηση κατά 0,1%.

Ο φυσικός χώρος της Ελλάδας σε όρους εξωτερικού εμπορίου προκύπτει ότι είναι η Ευρώπη, καθώς απορροφά το 65% των ελληνικών εξαγωγών, ωστόσο, για την ενίσχυση των ρυθμών των εξαγωγών απαιτείται κατά τον ΠΣΕ, η εδραίωση της εμπιστοσύνης των εταίρων της χώρας ως προς τις δημοσιονομικές της προοπτικές και την ευρωπαϊκή της πορεία.

 

Το top 10 των ελληνικών προϊόντων στις εξαγωγές για το 2014:

-Ορυκτέλαια πετρελαίου – Αξία: 9.959,9 εκατομμύρια ευρώ

-Φάρμακα με μορφή δόσεων ή συσκευασμένα για λιανική πώληση – Αξία: 740,9 εκατομμύρια ευρώ

-Αλουμίνιο σε πλάκες με πάχος που υπερβαίνει το 0,2mm – Αξία: 544,6 εκατομμύρια ευρώ

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ – Αξία: 453,5 εκατομμύρια ευρώ

-Ψάρια – Αξία: 418,1 εκατομμύρια ευρώ

-Ελιές – Αξία: 346 εκατομμύρια ευρώ

-Τυριά – Αξία: 324,5 εκατομμύρια ευρώ

-Σωλήνες κάθε είδους – Αξία: 315,9 εκατομμύρια ευρώ

-Βαμβάκι – Αξία: 308,7 εκατομμύρια ευρώ

 

-Μηχανές πληροφοριών (υπολογιστές, tablets, GPS κ.α.) – Αξία: 276,7 εκατομμύρια ευρώ.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ενεργοποίηση των νέων μέτρων για ρύθμιση οφειλών Ανοίγουν οι 72 δόσεις, νέος εξωδικαστικός και προστασία πρώτης κατοικίας

Tο χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης των μέτρων για τη ρύθμιση οφειλών προς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ κ χρηματοδοτικούς φορείς μετά την πρόσφατη νομοθέτησή τους.

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]