Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Εντός του 2016 η επαναφορά του κατώτατου στα 751 ευρώ

Καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής του αυξημένου κατώτατου μισθού των 751 ευρώ εντός του 2016 θα προβλέπεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με το οποίο θα επανέρχονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο προ των μνημονίων νομοθετικό καθεστώς.

Ο τρόπος επαναφοράς των κατώτατων αμοιβών στο ύψος προς της μείωσης τους, όπως και ο «βηματισμός» (σταδιακή επαναφορά ή όχι), θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Τις διευκρινίσεις αυτές γύρω από την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης έδωσε ο υπουργός Εργασίας Π. Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι εντός του Μαρτίου θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο – μαμούθ του υπουργείου, με το οποίο θα ρυθμίζονται μια σειρά θεμάτων της αγοράς εργασίας, που ανετράπησαν από το 2010 και εντεύθεν.

Πρόκειται για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, της επεκτασιμότητας και της μετενέργειας των συμβάσεων, των κατώτατων αμοιβών, της επαναφοράς του ορίου των ομαδικών απολύσεων και του ύψους της αποζημίωσης και της ενίσχυσης του ρόλου του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

«Εμείς θα θέσουμε τον χρονικό ορίζοντας της επαναφοράς των κατώτατων αμοιβών, αλλά δεν θα μπούμε σε λογική επιβολής τους» επισήμανε ο κ. Σκουρλέτης. «Θα απελευθερώσουμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τον τρόπο εφαρμογής του νέου κατώτατου θα τoν συναποφασίσουν οι κοινωνικού εταίροι».

Σε ερώτημα κατά πόσο το εν λόγω νομοσχέδιο θα τεθεί προς έγκριση στους ευρωπαϊκούς εταίρους, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι θα υπάρξει ανταλλαγή απόψεων, αλλά πλέον τα νομοσχέδια δεν θα τίθενται υπό την τελική έγκριση των ευρωπαϊκών εταίρων.

Επίσης αναφερόμενος στον ισχύοντα συνδικαλιστικό νόμο και στο ενδεχόμενο τροποποίησής του, διευκρίνισε ότι για την κυβέρνηση δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις – «ουρές» της προηγούμενης κυβέρνησης.

Υπογράμμισε ότι άμεση προτεραιότητα για το υπουργείο είναι ο περιορισμός της αδήλωτης εργασίας -την οποία χαρακτήρισε ως την «σημαντικότερη μεταρρύθμιση»- όπως και η αντιμετώπιση του «καθεστώτος μεσαίωνα», που επικρατεί στην αγορά εργασίας. 

Στην προσπάθεια αυτή πρωτεύοντα ρόλο θα έχει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), που αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μητσοτάκης: Νέα δέσμη μέτρων για τους πολλούς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, ως επιπλέον ανάχωμα στην κρίση

Από το πλεόνασμα 12,1 δισ. του 2025 -Αφορούν αγρότες, ενοικιαστές, οικογένειες με παιδιά, συνταξιούχους και ιδιωτικό χρέος   Δέσμη οκτώ

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2025 AΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 6.4.2026

Η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπη με μια αρνητική διαταραχή. Η πρόσφατη στρατιωτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή προκαλεί σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]