Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Σύσκεψη με πρωτοβουλία Καλαϊτζίδη, για το κόστος μετάκλησης των αλλοδαπών εργατών γης

Σύσκεψη, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ.Κώστα Καλαϊτζίδη και τη συμμετοχή των οργανώσεων παραγωγών και των αγροτικών συλλόγων της Ημαθίας, πραγματοποιείται στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Φεβρουαρίου, στην Π.Ε Ημαθίας. Η σύσκεψη αφορά το σημαντικότατο κόστος μετάκλησης των αλλοδαπών εργατών γης, το οποίο για ένα εξάμηνο αγγίζει, σε ασφαλιστικές εισφορές, τα 2.220 ευρώ, ενώ ένας αγρότης θα κληθεί να προκαταβάλει 520 ευρώ (!!!) για κάθε έναν μετακλητό εργάτη γης. Εκατόν πενήντα ευρώ για το ηλεκτρονικό παράβολο και 370 ευρώ, προκαταβολικά, την ασφαλιστική εισφορά του πρώτου διμήνου! Όπως αναφέραμε και σε παλιότερο δημοσίευμα μας το υπέρμετρο κόστος μετάκλησης αυξάνει κατακόρυφα τη “μαύρη” εργασία των αλλοδαπών, οι οποίοι εργάζονται παράνομα με τρίμηνες τουριστικές βίζες, με αποτέλεσμα το κράτος να μην εισπράττει τίποτε, απ΄όσα προϋπολόγιζε.

Το θέμα ετέθη στην πρόσφατη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από την Π.Ε Ημαθίας και τις συνεταιριστικές οργανώσεις και στη νέα κυβέρνηση, αλλά δυστυχώς δεν άλλαξε τίποτε! 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τ.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ του ΚΚΕ: Αλληλεγγύη στους πληγέντες παραγωγούς και αίτημα άμεσων ενεργειών του ΕΛΓΑ

Από την Τομεακή Επιτροπή Ημαθίας του ΚΚΕ, ανακοινώνονται τα εξής: «Η νέα καταστροφική χαλαζόπτωση που έπληξε τα Ριζώματα, καταστρέφοντας το

Διαβάστε περισσότερα »

Καθορίστηκε το δίκτυο των αστικών και περιαστικών ΚΤΕΛ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών, Γιώργου Κώτσηρα προχώρησε στον καθορισμό του δικτύου των δημόσιων

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]