Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

΄Ματιές ενμέρει΄ του Θανάση Μαρκόπουλου

«Ματιές ενμέρει» λέγεται το νέο βιβλίο του Θανάση Μαρκόπουλου που κυκλοφόρησε πριν από ενάμιση μήνα (Δεκέμβριος 2014) από τις εκδόσεις «Μελάνι». Πρόκειται για κείμενα κριτικής που άρχισαν να γράφονται τη δεκαετία του 1990 και συγκεκριμένα από το 1993-2013, την εποχή που παράλληλα με τις μεταπτυχιακές του σπουδές διάβαζε πάρα πολύ λογοτεχνία και ποίηση, παρακολουθώντας την εκδοτική κίνηση. Κάποια ενδιαφέροντα, κατά την εκτίμησή του, κείμενα τα σχολίαζε με την κριτική ματιά του.

Από το γεγονός βέβαια ότι ο ίδιος είναι φιλόλογος, κριτικός και γράφει ποίηση, προκύπτει ένα κράμα γραφής ιδιαίτερα ενδιαφέρον και ξεχωριστό.

Οι «ματιές ενμέρει» περιλαμβάνουν όλο το φάσμα των μεταπολεμικών συγγραφέων, ενώ τα περισσότερα βιβλία που απασχολούν τον Θ. Μαρκόπουλο αφορούν ποιητές και πεζογράφους της Περιφέρειας.

Εκεί που ανήκει άλλωστε και ο ίδιος, αφού γεννήθηκε στο Κρανίδιο Κοζάνης και εργάστηκε πολλά χρόνια ως φιλόλογος στη Βέροια όπου ζει με την οικογένειά του και τα ενδιαφέροντά του που είναι η ποίηση και η λογοτεχνική κριτική.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Πραγματοποιήθηκε το αποχαιρετιστήριο γλέντι του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το αποχαιρετιστήριο γλέντι των τμημάτων χορού, χορωδίας, αγιογραφίας και εικαστικών του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας το βράδυ

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]