Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Η διεθνής έκθεση «Χρώματα πέρα από τις λέξεις – Colours Beyond Words» του Συλλόγου Rett Greece στη Γκαλερί Παπατζίκου

Η διεθνής έκθεση «Χρώματα πέρα από τις λέξεις – Colours Beyond Words» του Συλλόγου Rett Greece στη Γκαλερί Παπατζίκου

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γεώργιου Κλοκίδη «Η Ημαθία κατά την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου»

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γεώργιου Κλοκίδη «Η Ημαθία κατά την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου»

Η 8η Γιορτή Παραδοσιακών Προϊόντων Φυτειά γιορτάζει: Κρασί, κάστανα και γλέντι στο Τρανό Πηγάδι

Η 8η Γιορτή Παραδοσιακών Προϊόντων Φυτειά γιορτάζει: Κρασί, κάστανα και γλέντι στο Τρανό Πηγάδι

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο «Αιγές Μέλαθρον» Βέροιας  Παρουσιάζεται το  βιβλίο της Αθηνάς- Χριστίνας Τζένου «Ισορροπώντας Μεταξύ Αναπηρίας και Κανονικότητας”

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο «Αιγές Μέλαθρον» Βέροιας Παρουσιάζεται το  βιβλίο της Αθηνάς- Χριστίνας Τζένου «Ισορροπώντας Μεταξύ Αναπηρίας και Κανονικότητας”

Πρόγραμμα εορτασμού για την Επέτειο Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας

Πρόγραμμα εορτασμού για την Επέτειο Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026 Εορτασμός ημέρας Μακεδονικού Αγώνα, από την ΠΕ Ημαθίας

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026 Εορτασμός ημέρας Μακεδονικού Αγώνα, από την ΠΕ Ημαθίας

12–16 Οκτωβρίου Δύο δράσεις συντήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

12–16 Οκτωβρίου Δύο δράσεις συντήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ενδιαφέρουσα ενημέρωση για τη διαδοχή των οικογενειακών επιχειρήσεων

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν επαγγελματίες – μέλη του Επιμελητηρίου Ημαθίας  τις εργασίες του σεμιναρίου που διοργάνωσε η Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Αστική Εταιρία (ΕΠΑΝΕΤ), με θέμα: «Την διαδικασία διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις», με εισηγητή τον Δρα κ. Χρήστο Γεωργίου.

Ο ομιλητής με ένα καταπληκτικό και άμεσο τρόπο, μέσα από αληθινά παραδείγματα και προσωπικές του εμπειρίες, προκάλεσε αρκετές φορές το κοινό να τον διακόψει για να του κάνει ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η οποία κατέληξε σε έναν εποικοδομητικό  διάλογο. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου το απόγευμα της Τετάρτης  10 Δεκεμβρίου. Τον ομιλητή καλωσόρισε με ένα σύντομο χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Μεταποιητικού Τμήματος κ. Αναστάσιος Γιάγκογλου, ο οποίος διατύπωσε την άποψη, ότι η επιτυχημένη διαδικασία της διαδοχής των οικογενειακών επιχειρήσεων που αντιπροσωπεύουν το 98% στην Ελλάδα έχει την δική της καθοριστική σημασία για την κοινωνία  και την οικονομία της χώρας. Γενικότερα προϋποθέτει υγιή μέλη, αλλά και υγιείς επιχειρήσεις. Επίσης θα πρέπει να προβλέπεται η αλλαγή ηγεσίας της σε κάθε στιγμή της ύπαρξης της. 

Ακολούθησε η  εισήγηση του Δρα Χρήστου Ε. Γεωργίου, συγγραφέα του βιβλίου με τίτλο: «Η Διαδικασία Διαδοχής στις Οικογενειακές Επιχειρήσεις», το οποίο κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις ΚΕΡΚΥΡΑ – Economia Publishing. 

Συγκεκριμένα όπως είπε ο εισηγητής:

•Μόνο το 30%, δηλαδή 3 στις 10, των οικογενειακών επιχειρήσεων επιβιώνουν με τη μετάβαση στη δεύτερη γενιά.

•Μόνο το 10%, δηλαδή 1 στις 10, των οικογενειακών επιχειρήσεων καταφέρνουν να διατηρήσουν την οικογενειακή επιχείρηση με τη μετάβαση στην τρίτη γενιά, και, 

•Μόνο το 3%, δηλαδή 3 στις 100, καταλήγουν στην τέταρτη γενιά.

Ο λόγος ο οποίος συμβάλλει καταλυτικά για την αποτυχία επιβίωσης των οικογενειακών επιχειρήσεων από τη μια γενιά στην άλλη, είναι η υλοποίηση μιας αποτυχημένης διαδικασίας διαδοχής. Άρα, το «μυστικό» της επιβίωσης μιας οικογενειακής επιχείρησης και της μετάβασής της από τη μια γενιά στην άλλη, είναι η υλοποίηση μιας επιτυχημένης διαδικασίας διαδοχής, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές της Διοίκησης των Επιχειρήσεων. 

Ο  ομιλητής , κατά τη διάρκεια της εισήγησής του ανέφερε, ότι το βιβλίο είναι ένας πρακτικός οδηγός για τη διαδικασία της διαδοχής, γραμμένο απλά και κατανοητά αφού είναι η «ιστορία» του κ. Χρήστου και του γιού του Αλέκου και περιέχει πρακτικές συμβουλές για τη διαδοχή των οικογενειακών επιχειρήσεων. Επιπλέον, ο αναγνώστης του θα διαπιστώσει ότι βοηθά αποτελεσματικά στην καλύτερη οργάνωση της οικογενειακής επιχείρησης, θέτει προβληματισμούς για το επιτυχημένο μέλλον της, ενώ από τη μία μεριά προστατεύει τους ΙΔΡΥΤΕΣ από το να δουν τους κόπους μιας ζωής να εξαφανίζονται και από την άλλη καθοδηγεί τους ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ να ασκήσουν σύγχρονη διοίκηση για την ανάπτυξη της οικογενειακής επιχείρησης. 

Στο τέλος, ο  κ. Γεωργίου προσφέρθηκε να εκπονήσει ΔΩΡΕΑΝ μια διαγνωστική μελέτη της υγείας της οικογενειακής επιχείρησης, για όσες επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Ημαθίας ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν τη διαδικασία της διαδοχής στην οικογενειακή τους επιχείρηση. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του στην ηλεκτρονική διεύθυνση: welcome@georgiouchristos.gr. 

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Η διεθνής έκθεση «Χρώματα πέρα από τις λέξεις – Colours Beyond Words» του Συλλόγου Rett Greece στη Γκαλερί Παπατζίκου

Με ιδιαίτερη τιμή και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, η Γκαλερί Παπατζίκου της Βέροιας, λίγο πριν την έναρξη του νέου κύκλου δράσεών

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]