Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Λειτουργικά και ψυχολογικά οφέλη του παραδοσιακού χορού, από το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών και κοινωνικών εκδηλώσεών του, το Λ.τ.Ε. Νάουσας φιλοξενεί την αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Φυσικής Αγγής  του ΑΠΘ κ. Στέλλα Δούκα που θα παρουσιάσει με ομιλία της τα «λειτουργικά και ψυχολογικά οφέλη του παραδοσιακού χορού».

Ο ελληνικός παραδοσιακός χορός συγκεντρώνει πολλαπλά οφέλη για τους συμμετέχοντες, αφού δεν είναι απλώς ένα είδος φυσικής δραστηριότητας που τους κάνει να νιώθουν ευχάριστα, αλλά συμβάλλει και στην βελτίωση πολλών παραγόντων της ποιότητας της ζωής τους.

Η κ. Δούκα είναι ερευνήτρια του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού, της Ιστορίας του Χορού και της Κοινωνιολογίας του Αθλητισμού και της Αναψυχής. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι εκλεγμένη κοινοτική σύμβουλος στο Δήμο Θεσ/νίκης και υπεύθυνη για θέματα πολιτισμού, αθλητισμού, παιδείας και τουρισμού. Επίσης είναι μέλος και χορεύτρια του Λυκείου Ελληνίδων Θεσ/νίκης και δασκάλα των παιδικών τμημάτων του σωματείου.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου, Π. Μελά 8, τη Δευτέρα στις 5.30μμ.

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Το απόγευμα της Κυριακής, οι δράσεις του Family Festival, που αναβλήθηκαν λόγω της βροχής

Μετά την αναβολή, λόγω της βροχής, των απογευματινών δράσεων στο πάρκο των Αγίων Αναργύρων, στο πλαίσιο του 3ου Veria Family Festival, ανακοινώνεται ότι οι

Διαβάστε περισσότερα »

Veria Family Festival: Αναβάλλονται λόγω βροχής οι απογευματινές δράσεις στο πάρκο Αγίων Αναργύρων

Η δυνατή μπόρα που ξέσπασε και συνεχίζεται στη Βέροια, οδηγεί στην αναβολή των υπαίθριων απογευματινών εκδηλώσεων στο πάρκο των Αγίων

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]