Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Μπατσαρά: Μάστιγα τα πολλαπλά τροχαία στην Εγνατία. Να ενεργοποιηθούν ξανά τα μικτά κλιμάκια ελέγχου

Τις παρατηρήσεις, προτάσεις και επισημάνσεις της για την ασφάλεια του οδικού άξονα της Εγνατίας Οδού έκανε η Γεωργία Μπατσαρά στην πρόσφατη  συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, παρουσία και στελεχών της Εγνατίας Οδού Α.Ε.

 

Στην αρχή της ομιλίας της η κ. Μπατσαρά χαρακτήρισε πολύπαθο τον Νομό Ημαθίας με τα συνεχή πολλαπλά τροχαία, αρχής γενομένης από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, μέχρι το πρόσφατο του περασμένου Οκτωβρίου στην Εγνατία, που συγκλόνισε για μια ακόμη φορά τους κατοίκους της. Έκανε λόγο για πραγματική μάστιγα, προτείνοντας άπαντες να ερευνήσουν επισταμένα και άμεσα τα λάθη και τις παραλείψεις σε όλες τις βαθμίδες, ώστε ο φόρος αίματος να σταματήσει εδώ και να ελαχιστοποιηθούν τα τροχαία.

Αναφορικά με την Εγνατία, η κ. Μπατσαρά, χωρίς να ακυρώνει την τεράστια σημασία του έργου και τη συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη και την ασφάλεια των μεταφορών, παρατήρησε ωστόσο κάποια σημεία που θα βοηθούσαν στην αρτιότερη και ασφαλέστερη λειτουργία της. Ειδικότερα, την έλλειψη λωρίδας ανάσχεσης μετά από κατωφέρεια στο ύψος της Βέροιας, την έλλειψη σταθμού ανάπαυσης οδηγών μετά από το πολύ δύσκολο κομμάτι στον Πολύμυλο, την έλλειψη ενημερωτικών ηλεκτρονικών πινακίδων στο τμήμα Βέροια-Θεσσαλονίκη, καθώς και την έλλειψη χώρων στάθμευσης και πυροσβεστικών σταθμών.

Αναφορικά με τις ευθύνες της Πολιτείας, η κ. Μπατσαρά εστίασε στο μεγάλο πρόβλημα των πλημμελών ελέγχων στα επαγγελματικά φορτηγά λόγω της έλλειψης μικτών κλιμακίων εδώ και σχεδόν 2 χρόνια. Όπως τόνισε, τα κλιμάκια αυτά (αποτελούμενα από 4 υπαλλήλους του ΚΤΕΟ, της πρώην νομαρχίας και της αστυνομίας) έβγαιναν τακτικά και έλεγχαν τα φορτηγά και τεχνικά, αφού διέθεταν και τεχνικό υπάλληλο. Στην πορεία η νομοθεσία απαίτησε ο τεχνικός υπάλληλος να είναι πιστοποιημένος ελεγκτής. Σήμερα, με πολλά δημόσια ΚΤΕΟ σε αναστολή λειτουργίας (Ημαθία, Πέλλα κ.ά.) και λόγω συνταξιοδοτήσεων υπάρχει έλλειψη, με συνέπεια να έχει πολλά χρόνια να βγει τεχνικό κλιμάκιο σε αρκετούς νομούς της χώρας. Η Ημαθιώτισσα βουλευτής αναφέρθηκε στο αίτημα των τεχνικών υπαλλήλων είναι να επανέλθει το παλαιό καθεστώς, δεδομένου ότι τεχνικοί (όχι πιστοποιημένοι) υπάρχουν περισσότεροι και μπορούν να διατεθούν στα μικτά κλιμάκια και να ξεκινήσει και πάλι ο τακτικός έλεγχος προς όφελος της οδικής ασφάλειας.

 

Η κ. Μπατσαρά επισήμανε κλείνοντας την τοποθέτησή της ότι στο δίκτυο της Ημαθίας δεν υπάρχει Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων (όπως στην Πιερία, τη Λάρισα, τη Λαμία επί του ΠΑΘΕ), αλλά και έλλειψη προσωπικού και οχημάτων της τροχαίας. Τα δε συνεχή έγγραφα της Τροχαίας για τις παραπάνω ελλείψεις, αλλά και την επαναφορά των μικτών κλιμακίων είναι συνεχή, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Τάσος Μπαρτζώκας: Ορισμός νέων μελών στη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αντικείμενο της οποίας είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος των Ανεξάρτητων Αρχών και

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]