Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Την Δευτέρα 27 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Χάιδως Μπατσαρά-Τζήκα, «Τα Πρώτα μου Ποιήματα»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 Περίπατος βιβλίου με τον Μάκη Δημητράκη και το «Ηλιοτρόπιο»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται  το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Σάββατο 25 Απριλίου, στο ΣΤΑΡ Παρουσιάζεται το βιβλίο «Γυάλινα Παιδιά – Αληθινές ζωές»

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο  Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

Κυριακή 26 Απριλίου “Ο Ποιητιτής & το Μυστικό της Εντροπίας” από την Ομάδα Σχοινί-Κορδόνι, στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών Βέροιας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Μαθητικές κατασκηνώσεις Αγίας Τριάδας Νάουσας. Μέτρα προστασίας και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων

Η Κατασκήνωση στην Αγία Τριάδα Νάουσας ανήκει στο Δημόσιο, είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας με φορέα λειτουργίας τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας. Φιλοξενεί κάθε καλοκαίρι περίπου 250 μαθητές από δημοτικά σχολεία της Ημαθίας παρέχοντας υψηλά επίπεδα φιλοξενίας με προγράμματα υγιεινής διατροφής και πολλές παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές δράσεις.

Κάθε χρόνο 60.000 ευρώ περίπου που χορηγούνται από την Πολιτεία για την Κατασκήνωση διατίθενται στην αγορά της Ημαθίας, και κυρίως της Νάουσας, για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών. Το ποσόν αυτό τονώνει την τοπική αγορά και προσφέρει εργασία σε 10 περίπου εποχικά εργαζόμενους.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Α/βάθμιας, για την αποτελεσματική λειτουργία της Κατασκήνωσης μια ομάδα εκπαιδευτικών, κυρίως από τη Νάουσα, προσφέρει κάθε χρόνο εθελοντική εργασία χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατό να εκπληρωθεί ο σκοπός της. Κάποιοι εκπαιδευτικοί είναι εκεί κάθε καλοκαίρι, κάθε μέρα,  από το πρωί ως το βράδυ, γιατί αγαπούν την κατασκήνωση και τη φροντίζουν κυριολεκτικά σαν το σπίτι τους.

 

Η Κατασκήνωση στην Αγία Τριάδα είναι μία από τις 4 που διατηρούνται σήμερα σε λειτουργία σε όλη τη Χώρα, γιατί οι δυσκολίες, οι περικοπές και κυρίως η γραφειοκρατία οδήγησαν πολλές Δ/νσεις Εκπ/σης να δηλώσουν αδυναμία στη λειτουργία τους.

 Αυτό το κεφάλαιο – και στην έννοια του κεφαλαίου δεν περιλαμβάνονται μόνο τα περιουσιακά στοιχεία, αλλά και η εθελοντική προσφορά των ανθρώπων που αγαπούν την Κατασκήνωση- οφείλουμε να το διαφυλάξουμε και να το υποστηρίξουμε ώστε να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια στη λειτουργία της Κατασκήνωσης.

 

Και ενώ καταβάλλονται όλες αυτές οι προσπάθειες για να κρατήσουμε ζωντανές τις Κατασκηνώσεις μας στη Νάουσα, δυστυχώς ορισμένοι προκαλούν κάθε χρόνο καταστροφές στις κτηριακές υποδομές, με αποτέλεσμα να διαθέτουμε ένα σημαντικό μέρος της επιχορήγησης για την αποκατάσταση αυτών των καταστροφών. Φέτος όμως οι καταστροφές αυτές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Πρόκειται για πραγματικούς βανδαλισμούς που φτάνουν στα όρια των εγκληματικών ενεργειών. Συγκεκριμένα, μετά το καλοκαίρι και μέχρι σήμερα είχαμε διαρρήξεις στους ξύλινους οικίσκους και καταστροφές στους θαλάμους των μαθητών, είχαμε εκτεταμένες θραύσεις τζαμιών, κλοπές υλικών, είχαμε ακόμα και κλοπή των υδρορροών των εγκαταστάσεων. 

Η κατάσταση αυτή μας αναγκάζει να λάβουμε μια σειρά από μέτρα για την προστασία της περιουσίας του  Δημοσίου, ώστε να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία της  Κατασκήνωσης στο μέλλον. 

Συγκεκριμένα αποφασίσαμε να λαμβάνουμε άμεσα τέσσερα μέτρα με στόχο την προστασία τη περιουσίας της Κατασκήνωσης και  τέσσερα μέτρα για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων.

 

Μέτρα για την προστασία των εγκαταστάσεων:

1. Καταθέσαμε ήδη μήνυση κατ’ αγνώστων στο Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας ώστε να αναζητηθούν οι ένοχοι των βανδαλισμών και να υποστούν τις συνέπειες του Νόμου.

2. Προμηθευτήκαμε και τοποθετούμε σε όλους τους χώρους της Κατασκήνωσης κάμερες παρακολούθησης επί 24ωρου βάσεως, με απομακρυσμένο καταγραφικό, ώστε να καταγράφεται κάθε κίνηση στο χώρο. Η τοποθέτηση και λειτουργία των καμερών έγινε σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία που προβλέπει την ύπαρξη προειδοποιητικών σημάνσεων.

3.  Αναθέσαμε σε ιδιωτική εταιρία παροχής υπηρεσιών φύλαξης την καθημερινή επίβλεψη του χώρου, καθώς και την επεξεργασία των δεδομένων από τις κάμερες παρακολούθησης.

4. Τοποθετούμε περιμετρικά της κατασκήνωσης προειδοποιητικές πινακίδες απαγόρευσης της εισόδου στο χώρο. Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο μετά από άδεια της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης. 

 

Μέτρα για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων:

1. Αναθέσαμε σε εξειδικευμένο γραφείο τη σύνταξη ολοκληρωμένης μελέτης πυρασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό προμηθευτήκαμε ήδη όλα τα αναγκαία σύγχρονα μέσα πυρασφάλειας (νέοι πυροσβεστήρες, πυροσβεστικοί σταθμοί κλπ). 

2. Λάβαμε μέτρα αντιπυρικής προστασίας των ξύλινων οικίσκων με επάλειψη των οικίσκων αυτών με ειδικό αντιπυρικό υγρό.

3. Για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση των δαπανών προμηθευτήκαμε και τοποθετήσαμε ηλιακούς θερμοσίφωνες στις νέες τουαλέτες και αντικαταστήσαμε όλους τους λαμπτήρες φωτισμού με νέους λαμπτήρες οικονομίας. 

4. Προβαίνουμε στη συντήρηση όλων των κτηριακών εγκαταστάσεων.

 

 

Με τη λήψη όλων των ανωτέρω μέτρων προστασίας και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων επιτυγχάνουμε την προστασία της Κατασκήνωσης από περαιτέρω καταστροφές και διασφαλίζουμε την απρόσκοπτη λειτουργία της.  Ακόμα, μέσα από τις ενέργειες αυτές στοχεύουμε στο να αναδείξουμε την Κατασκήνωση ως παράγοντα ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή με την υποστήριξη και άλλων δράσεων. Για το λόγο αυτό έχουμε ήδη συνεργασία με τον Δήμο της Νάουσας.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΤΟ Χ.Κ. ΣΕΛΙΟΥ «Μας δικαίωσε πανηγυρικά η ΕΑΔHΣΥ με την απόρριψη της προσφυγής», απαντάει ο Δήμαρχος, στις βολές Παλουκίδη και Κορωνά για ευθύνες του Δήμου στην απένταξη της Τεχνητής Χιόνωσης -Πράσινο φως, για συνέχιση του έργου, με εξεύρεση νέας χρηματοδότησης;

Το Xιονοδρομικό Κέντρο Σελίου και η απένταξη του έργου τεχνητής χιόνωσης, απασχόλησε στα προ ημερήσιας διάταξης, την συνεδρίαση του δημοτικού

Διαβάστε περισσότερα »

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Πολιτικής Προστασίας στην Αλεξάνδρεια, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημερώνει, ότι στο πλαίσιο των θεσμικών αλλαγών που επήλθαν με τον Ν. 5281/2026 για την Πολιτική Προστασία

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]