Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Σύσκεψη για τον καταρροϊκό πυρετό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Tα προβλήματα που έχουν προκύψει για τους κτηνοτρόφους από τον καταρροϊκό πυρετό συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Ιωάννη Ταχματζίδη. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την όσο δυνατόν ταχύτερη αντιμετώπιση του ζητήματος που επιβαρύνει τους κτηνοτρόφους σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. 

Μετά το πέρας της σύσκεψης διατυπώθηκαν προτάσεις που πρέπει να ενσωματωθούν σε  διευκρινιστικές εγκυκλίους από τη Διεύθυνση Υγείας των Ζώων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ώστε να αποφασιστούν οι δράσεις για όσους κτηνοτρόφους έχουν πληγεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καταρροϊκός πυρετός δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

«Για μας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης, στον οποίο στηρίζεται η οικονομία της περιοχής μας. Για τον λόγο αυτό, βρισκόμαστε στο πλευρό των κτηνοτρόφων και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να δώσουμε ώθηση στον τομέα αυτό, διασφαλίζοντας  την υψηλή ποιότητα των κτηνοτροφικών προϊόντων και ταυτόχρονα τους επαγγελματίες και τη δημόσια υγεία των συμπολιτών μας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Π.Κ.Μ. Γιάννης Ταχματζίδης δήλωσε ότι «στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση ενός σοβαρού προβλήματος, όπως είναι ο καταρροϊκός πυρετός. Έχουμε ήδη συζητήσει τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για την ταχύτερη επίλυση του ζητήματος και έχουμε καταρτίσει ένα πλαίσιο σχετικών προτάσεων, το οποίο καταθέσαμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Στη Βουλή προς κύρωση ο νέος Κώδικας Χωροταξίας και Πολεοδομίας – Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Ενημέρωση, μέσα από 17 ερωτήσεις- απαντήσεις

Στην Ολομέλεια της Βουλής μπήκε χθες Πέμπτη, προς συζήτηση και κύρωση, ο νέος Κώδικας Χωροταξίας και Πολεοδομίας, του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα »

Η νέα εποχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι 72 γυναίκες που ανοίγουν τον δρόμο για τον ελληνικό στρατό – «Ιστορική στιγμή για τον Ελληνικό Στρατό»

Μια νέα εποχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 4 Ιουνίου στη Λαμία, όπου οι πρώτες 72 γυναίκες εθελόντριες νεοσύλλεκτες

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]