Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Έγινε η 10η συνάντηση χορευτικών συγκροτημάτων στο Ξηρολίβαδο

Πραγματοποιήθηκε με  μεγάλη επιτυχία η 10η Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων στο Ξηρολίβαδο  το Σάββατο 19 Ιουλίου (ώρα 8.30μμ στο γήπεδο μπάσκετ του Ξηρολιβάδου), ημέρα παραμονής του εορτασμού του Προφήτη Ηλία. 

Τα συγκροτήματα, που κατέπληξαν τους Ξηρολιβαδιώτες, αλλά και τους επισκέπτες του όμορφου χωριού, ήταν τα εξής: 

Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου, ο οποίος απέδωσε άψογα  χορούς από την Κόνιτσα.   

Σύλλογος Κρητικών Ν. Ημαθίας, που εντυπωσίασε με τους λεβέντικους κρητικούς χορούς, 

Το  χορευτικό τμήμα της ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας, που χόρεψε καταπληκτικά χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας. 

Ο Χορευτικός Όμιλος Θέρμης, ο οποίος μετέφερε τους θεατές χορευτικά στην ακριτική Φλώρινα. 

Την όλη εκδήλωση κάλυψε μουσικά  παραδοσιακή ορχήστρα αποτελούμενη από τους:

Ελληνίδη Παναγιώτη (κλαρίνο), Λίτσιο Γιάννη (τραγούδι, κρουστά), Παλαιογιάνη Δημήτρη λαούτο) και  Τσολακίδη Aποστόλη (ακορντεόν).

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονας  ο οποίος είχε προηγουμένως χοροστατήσει  στις 19:00μμ  στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Μέγα Εσπερινό για την γιορτή του Προφήτου Ηλία.

Από τον ΠΟΞ

 

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]