Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Πανηγύρισε την Σύναξη των Οσίων Πατέρων της η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας. Video και φωτορεπορτάζ

Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βέροιας την Σύναξη Πάντων των Οσίων Πατέρων, οι οποίοι ασκήτευσαν και εμόνασαν στα εκατοντάδες σπήλαια της αγιοτόκου αυτής περιοχής, δίπλα στον Αλιάκμονα, όπως ο Άγιος Αντώνιος ο Βεροιεύς, ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, ο Άγιος Κλήμης ο Ισαπόστολος και Φωτιστής των Σλάβων, ο Άγιος Νικάνωρας ο εν Ζαβόρδα, ο Άγιος Διονύσιος ο Εν Ολύμπω, ο Άγιος Θεοφάνης ο εν Ναούση, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και άλλοι Άγιοι Πατέρες που αποκαλύπονται, με την Χάρη του Θεού, από την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής.

Το πρωί της Κυριακής 22ας Ιουνίου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονα. Μετά το πέρας της και το μνημόσυνο που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος για τους Κτήτορες της Σκήτης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Πορφύριος Προδρομίτης και η συνοδεία του παρέθεσαν γεύμα στους προσκυνητές.

Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν οι βουλευτές κ.κ Τσαβδαρίδης και Μπατσαρά, ο εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης και πλήθος πιστών από όλη την Ημαθία.

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΚΗΦΗ Ριζωμάτων: Πρόληψη και συνεργασία στο επίκεντρο των δράσεων του Τμήματος Γ΄ Ηλικίας

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την προαγωγή της υγείας, την πρόληψη και την έγκυρη ενημέρωση των ηλικιωμένων, πραγματοποιήθηκε στο

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]