Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Tη σφραγίδα του ΑΣΕΠ θα φέρει ο μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας

Τη σφραγίδα του ΑΣΕΠ θα φέρει το νέο σύστημα κινητικότητας που θα αντικαταστήσει το σημερινό καθεστώς των αποσπάσεων και μετατάξεων, με κυρίαρχο στοιχείο την προκήρυξη των κενών θέσεων από την Ανεξάρτητη Αρχή. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Έθνος, η κατάργηση του σημερινού καθεστώτος θα τερματίσει τα ρουσφέτια, καθώς το ΑΣΕΠ θα προκηρύσσει τις κενές θέσεις και θα μοριοδοτεί τους υποψήφιους που θα συμμετέχουν στους διαγωνισμούς.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν άδεια από την υπηρεσία τους για να μετακινηθούν σε άλλη, ώστε να μην δημιουργούνται νέες ανάγκες, ενώ οι θέσεις που θα προκηρύσσονται θα περιγράφονται αναλυτικά στα οργανογράμματα των νέων υπηρεσιών και η κάλυψή τους θα απαιτεί από τους υποψήφιους συγκεκριμένα προσόντα.

Μια καινοτομία που θα εισαχθεί στο νέο σύστημα είναι ότι οι μετακινήσεις θα μπορούν να γίνονται σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Έθνος, ο μηχανισμός αυτός θα αποσυνδεθεί πλήρως από την διαθεσιμότητα/ κινητικότητα.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο θα είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο και θα εφαρμοστεί από το 2015.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Η νέα εποχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι 72 γυναίκες που ανοίγουν τον δρόμο για τον ελληνικό στρατό – «Ιστορική στιγμή για τον Ελληνικό Στρατό»

Μια νέα εποχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 4 Ιουνίου στη Λαμία, όπου οι πρώτες 72 γυναίκες εθελόντριες νεοσύλλεκτες

Διαβάστε περισσότερα »

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις για Καρκίνο, Καρδιά, Παχυσαρκία και Νεφρά σε Εκατομμύρια Πολίτε

Το Εθνικό Πρόγραμμα Προληπτικών Εξετάσεων “ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ” επεκτείνεται δυναμικά παρέχοντας δωρεάν οργανωμένο προσυμπτωματικό έλεγχο για κρίσιμα νοσήματα, όπως ο καρκίνος, τα

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]