Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Αν ήταν μουσική, τι μουσική θα ήταν;

Το παραμύθι του Σελ Σιλβερστάιν Το δέντρο που έδινε αποδίδεται μουσικά από μικρούς μαθητές πιάνου του Δημοτικού Ωδείου.

Οι μικροί μαθητές του τμήματος πιάνου της Πόπης Φιρτινίδου παρουσιάζουν την Τρίτη 24 Ιουνίου τη μουσική απόδοση του γνωστού παραμυθιού όπου κάθε συναίσθημα, γεγονός ή δράση, αλλά και ο χρόνος που περνάει αποδίδονται από τη μουσική παλέτα που ακόμα κι ένας αρχάριος μαθητής μπορεί να χειριστεί με επιτυχία. Τα παιδιά παρουσιάζουν το πώς η αρμονία, ο ρυθμός, το αργό ή το γρήγορο κομμάτι, το λυπημένο ή το χαρούμενο μοτίβο οδηγούν το κοινό παράλληλα και με τρόπο παρόμοιο με τα λόγια του παραμυθιού. Είναι η τέταρτη φορά που επιχειρείται μια τέτοια παρουσίαση από το τμήμα της Πόπης Φιρτινίδου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων υπό τον τίτλο Κόκκινη κλωστή δεμένη, στο πεντάγραμμο μπλεγμένη. 

Το παραμύθι του Σελ Σιλβερστάιν Το δέντρο που έδινε γράφτηκε το 1964, εικονογραφήθηκε δε από τον συγγραφέα. Μιλάει για την αγάπη με έναν τρόπο παλιομοδίτικο, πραγματικά μαγικό, μπορεί δε να έχει πολλαπλές αναγνώσεις και να συγκινήσει σε βαθμό σπαρακτικό ανθρώπους κάθε ηλικίας, ή πιο σωστά παιδιά κάθε ηλικίας. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.00 μμ με ελεύθερη είσοδο.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Πραγματοποιήθηκε το αποχαιρετιστήριο γλέντι του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το αποχαιρετιστήριο γλέντι των τμημάτων χορού, χορωδίας, αγιογραφίας και εικαστικών του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας το βράδυ

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]