Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Σε λίστα του υπουργείου Υγείας με τα αποδοτικότερα νοσοκομεία το νοσοκομείο Βέροιας

Στη λίστα με τα νοσοκομεία μέχρι 250 κλίνες με την πιο υψηλή αποδοτικότητα βρίσκεται το Νοσοκομείο Βέροιας (μαζί με τα νοσοκομεία Διδυμότειχου, Δράμας, Κέρκυρας και Κορίνθου), σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων.

 

Η λίστα με τα αποδοτικότερα νοσοκομεία από τους ειδικούς συμβούλους του υπουργείου Υγείας Νίκο Τσώλη και Βασίλη Αγγουρά. Εργαλεία της αξιολόγησης αποτέλεσαν οι οικονομικοί και λειτουργικοί δείκτες, όπως αυτοί καταγράφονται στο ESYnet αναφορικά με τις δαπάνες κάθε νοσοκομείου σε φάρμακα, υγειονομικό, ορθοπεδικό υλικό και αντιδραστήρια, υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης κ.ά, καθώς και με την κίνηση ασθενών για νοσηλεία, χειρουργεία, τακτικά εξωτερικά ιατρεία και επείγοντα.

Στη καλύτερη δεκάδα βρίσκονται το «Παπαγεωργίου» (Θεσσαλονίκη), το Γενικό Κρατικό Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», το «Σωτηρία» και ο «Ευαγγελισμός». Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν τα νοσηλευτικά ιδρύματα «Σισμανόγλειο», «Βενιζέλειο -Πανάνειο» Ηρακλείου, «Αλεξάνδρα», «Ιπποκράτειο», Παναρκαδικό Τρίπολης και «Ερυθρός Σταυρός».

Καλές επιδόσεις είχαν επίσης πολλά νοσοκομεία της περιφέρειας μικρής δυναμικότητας από 250 έως 400 κρεβάτια, με το τοπ 10 να περιλαμβάνει τα νοσοκομεία «Αχιλοπούλειο» Βόλου, «Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης, «Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, Καρδίτσας, Κατερίνης, «Βοστάνειο» Μυτιλήνης, «Κωνσταντοπούλειο» Νέας Ιωνίας, «Άγιος Ανδρέας» Πατρών και Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Στην άλλη πλευρά, βρίσκονται εννέα δημόσια νοσοκομεία που «διακρίθηκαν» για τις χαμηλές επιδόσεις τους και με οικονομικά κριτήρια και με λειτουργικά. Τη λίστα με τα νοσοκομεία που βρίσκονται στο κόκκινο αποτελούν τα νοσοκομεία Αιγίου, ΚΑΤ, Παπανικολάου Θεσσαλονίκης, Θηβών, «Μαμάτσειο» Κοζάνης, «Κουτλιμπάνειο» Κοζάνης, Λειβαδιάς, «Ανδρέα Παπανδρέου» Ρόδου και Χαλκίδας.

 

«Όλα τα νοσοκομεία έχουν πάει εντός στόχων, είναι πολύ ευχάριστο αυτό. Κάποια νοσοκομεία όμως -όχι και με ευθύνη πάντα της διοικήσεώς τους αλλά και για αντικειμενικούς λόγους- κουβαλούν δυσλειτουργίες από το παρελθόν, άρα δεν ξεκίνησαν όλα από την ίδια αφετηρία» σημείωσε ο υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Ατελείωτες ουρές οχημάτων στα χερσαία σύνορα της χώρας, από το νέο σύστημα ελέγχου – Έντονες αντιδράσεις επαγγελματιών του Τουρισμού

Σκηνές για γερά νεύρα εκτυλίσσονται τις τελευταίες ημέρες στα χερσαία σύνορα της Βόρειας Ελλάδας, με τεράστιες και ατελείωτες ουρές οχημάτων,

Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστίες του Αλεξάνδρειου 2ου Γυμνασίου Βέροιας προς Αθλητικό Σύλλογο Παλαιμάχων Καλαθοσφαιριστών Βέροιας και το 2ο Εργασιακό Τουρνουά Μπάσκετ Βέροιας

Με ιδιαίτερη χαρά και βαθιά εκτίμηση, η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές του ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ 2ου Γυμνασίου Βέροιας ,

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]