Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Δωρεάν οι ανασφάλιστοι σε ΠΕΔΥ και Νοσοκομεία

Δωρεάν θα είναι η πρόσβαση στις μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) για τους ανασφάλιστους, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Άντώνη Μπέζα. Παράλληλα, όσοι έχουν απολέσει την ασφαλιστική τους κάλυψη και χρήζουν νοσηλείας θα γίνονται δεκτοί στα νοσοκομεία ως έκτακτα περιστατικά.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα έχουν πρόσβαση σε ιατρική γνωμάτευση, συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικές εξετάσεις -όπου υπάρχει δυνατότητα- χωρίς καμία αμοιβή. Επιπλέον, όταν διαπιστώνεται ότι το ιατρικό πρόβλημα θέτει σε κίνδυνο την υγεία του ανασφάλιστου ασθενή, θα γίνεται δεκτός στο νοσοκομείο ως έκτακτο περιστατικό, με το κόστος νοσηλείας να καλύπτεται από ειδικό λογαριασμό του υπουργείου Υγείας.

Επίσης, ο κ. Μπέζας υπενθύμισε ότι με ειδική ρύθμιση έχει παραταθεί έως τον Φεβρουάριο του 2015 η ισχύς των βιβλιαρίων υγείας των ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ. 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Πύρινη κόλαση και χθες με πολλαπλά μέτωπα – Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας

Πολλαπλά τα πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα με τα δυσκολότερα να είναι σε Βοιωτία, Αργολίδα και Αχαΐα, όπου εκκενώθηκαν

Διαβάστε περισσότερα »

Κωστής Χατζηδάκης: Με μία απλή υπεύθυνη δήλωση αντικαθίστανται τα 25 πιο συνηθισμένα δικαιολογητικά, στις συναλλαγές με το Δημόσιο

Στη διαμόρφωση ενός πιο φιλικού και ευέλικτου κράτους, καταργώντας την πολυδιάσπαση χαρτιών και πιστοποιητικών στις συναλλαγές των πολιτών και των

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]