Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Αγωνίζομαι, Συμμετέχω, Διεκδικώ (Για ποιο λόγο και με ποιο σκοπό). Του Λάζαρου Χατζηιωαννίδη*

Οι κεντρικές πολιτικές επιλογές των τελευταίων ετών και η ελλιπής αντίδραση των τοπικών διαχειριστών, είναι γεγονός πως οδήγησαν τον τόπο μας σε μια βαθιά κρίση, μια κρίση η οποία διαμορφώνει στους πολίτες την αίσθηση ότι η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να απαντήσει στα προβλήματα του απλού ανθρώπου και λειτουργεί ερήμην του.

 

Γίνεται λοιπόν σαφές πως η αναδιάταξη του πολιτικού τοπίου σε μια πιο προοδευτική και δημοκρατική κατεύθυνση έχει αποκτήσει επείγοντα χαρακτήρα.

Δεν επιδέχεται αναβολής δηλαδή η ενεργοποίηση όλων των κοινωνικών δυνάμεων με άμεσο και πρώτιστο καθήκον την αντιμετώπιση των συνεπειών όλων των λάθος αποφάσεων που μας έφεραν εδώ.

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από την Κυριακή που θα κλιθούμε σαν τοπικές κοινωνίες να αναλάβουμε την ευθύνη να στηρίξουμε με την ψήφο μας το πλάνο που θα δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν την προστασία και τη δημιουργική αξιοποίηση του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη και τη χρήση της γνώσης προς όφελος του συνόλου, ή ακόμα το πώς ορίζουμε το δημόσιο χώρο και τα συλλογικά αγαθά, πως αντιλαμβανόμαστε τα κοινωνικά, τα πολιτικά και τα ατομικά δικαιώματα και εντέλει πώς θα συμβάλουμε στο να οργανωθεί καλύτερα η δημοκρατία και οι θεσμοί.

Εμείς στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ έχουμε το σχέδιο που απαντά με τον καλύτερο τρόπο στα παραπάνω.

Εμείς στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ έχουμε τους ανθρώπους να το εφαρμόσουν με επικεφαλής τον Δημήτρη Ρίζο.

Για εμάς η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν είναι απλά ένας τίτλος, είναι και ένα όραμα, ένα όραμα για το οποίο αξίζει να αναλάβεις την ευθύνη της Ενότητας, της Δράσης και της Συμμετοχής.

 

Καλό Αγώνα!

 

 

* Ο Λάζαρος Χατζηιωαννίδης είναι υπ. Δημοτικός Σύμβουλος με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΙΖΟΥ

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Δ.Κ. Μελίκης του Δήμου Αλεξάνδρειας, κατά τη διάρκεια πολιτιστικών εκδηλώσεων στο πλαίσιο εορτασμού του Μελικιώτικου πανηγυριού 2026

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ Αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων,

Διαβάστε περισσότερα »

Νέα διανομή τροφίμων για το μήνα Αύγουστο για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας της Υγείας του Δήμου Αλεξάνδρειας, θα πραγματοποιήσει τη μηνιαία διανομή τροφίμων

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]