Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Καραπαναγιωτίδης: Μεγάλη αύξηση των επισκεπτών στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου τα τελευταία έξι χρόνια

Συνάντηση για την Έκθεση Θρησκευτικού Τουρισμού στη Γερμανία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Μαρτίου στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη, παρουσία του διοργανωτή της έκθεσης Ανέστη Οσιπίδη και του υπεύθυνου Τουρισμού της Π.Ε. Ημαθίας Γιώργου Σαλιάγκα. Θέμα της συνάντησης ήταν η πορεία του Θρησκευτικού Τουρισμού στην Ημαθία και η προετοιμασία για την Έκθεση Θρησκευτικού Τουρισμού της Γερμανίας, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Ρεγκενσμπουργκ, από 28 Μαΐου έως 2 Ιουνίου.

Όπως ανέφερε ο κ. Καραπαναγιωτίδης, η συνεχής επιμονή της Π.Ε. Ημαθίας για την προβολή των θρησκευτικών μνημείων της περιοχής μας (Βήμα Απ. Παύλου, Βυζαντινές Εκκλησίες Βέροιας, Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου, Παναγία Σουμελά κ.λπ.), έφερε θεαματικά αποτελέσματα στην επισκεψιμότητά τους. Από 2.000 επισκέπτες το 2008 έχουν φτάσει ήδη τους 20.000 επισκέπτες ετησίως στο Βήμα του Απ. Παύλου και συνεχώς αυξάνονται. Αυτό οφείλεται στην έντονη τουριστική προβολή τους μέσα από τη Διεθνή Έκθεση Θρησκευτικού Τουρισμού στη Γερμανία -όπου η Ημαθία συμμετέχει τα 5 τελευταία χρόνια, στις πολλές φιλοξενίες δημοσιογράφων αλλά και ιερωμένων από ολόκληρη την Ευρώπη (φωτογραφία), στην ουσιαστική συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Βέροιας, αλλά και τη συμβολή του κ. Οσιπίδη.

«Στα επόμενα χρόνια, με την ανάπλαση της περιοχής του Βήματος και την ολοκλήρωση της αναπαλαίωσης της παλιάς Μητρόπολης, είναι βέβαιο ότι η επισκεψιμότητα θα ανέβει κατακόρυφα και θα πρέπει να προετοιμαστούμε ανάλογα», σχολίασε ο κ. Καραπαναγιωτίδης.

Στο μεταξύ, για το Σάββατο 15 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η φιλοξενία ομάδας 20 ιερωμένων από τη Γερμανία, οι οποίοι θα συναντηθούν με τον κ. Καραπαναγιωτίδη στις 3μμ στο Βήμα του Απ. Παύλου, ενώ στις 4μμ θα συναντηθούν με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα.

Στη συνάντηση της Πέμπτης συζητήθηκε επίσης αναλυτικά η καλύτερη παρουσία της Ημαθίας στην Έκθεση του Ρέγκενσμπουργκ τον Μάιο, την οργάνωση της οποίας θα έχει ο κ. Σαλιάγκας. Υπολογίζεται ότι 300.000 άτομα θα επισκεφτούν την Έκθεση, ενώ ξεχωριστό περίπτερο θα λειτουργήσει παράλληλα τις ίδιες μέρες και στον Σ.Σ. της πόλης. Επίσης γίνονται επαφές και με άλλους θρησκευτικούς προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας, έτσι ώστε η παρουσία της περιοχής να είναι εντονότερη και δυναμικότερη.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ

Γράφει ο Γιάννης Γεωργουδάκης, Εκπαιδευτικός Η ιστορία διδάσκει, πως δε χρειάζεται ιδιαίτερο ταλέντο για να αναδειχθεί κάποιος αριβίστας ή έστω

Διαβάστε περισσότερα »

Τάσος Μπαρτζώκας: Δίνεται λύση στην πληρωμή των ενισχύσεων σε αγροτεμάχια που είχαν αποκλειστεί λόγω ζητημάτων συγκυριότητας με το Δημόσιο

Από το Πολιτικό Γραφείο του Τάσου Μπαρτζώκα, γνωστοποιούνται τα εξής: «Με έκτακτη τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]