Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Ξεκινά η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το νέο σύστημα της αξιολόγησης των σχολείων που θα τεθεί κανονικά σε εφαρμογή από την επόμενη χρονιά. Το ίδιο διάστημα θα επεκταθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες και το πρώτο στάδιο στην εφαρμογή του νέου θεσμού, η αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο που έστειλε στα σχολεία ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, η ετήσια έκθεση της αυτοαξιολόγησης που θα περιέχει στοιχεία της εκτίμησης της γενικής εικόνας του σχολείου θα υποβληθεί ηλεκτρονικά εφέτος, στο τέλος του σχολικού έτους.

Σχετικές οδηγίες μάλιστα για τη συμπλήρωση των εκθέσεων αυτών συντάσσονται αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Παιδείας και θα σταλούν στα σχολεία τις επόμενες ημέρες.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο αυτή, η αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου κάθε σχολικής μονάδας είναι υποχρεωτική και θα γίνει με την ευθύνη των διευθυντών της και με τη βοήθεια των οικείων σχολικών συμβούλων.

Ο θεσμός της αυτοαξιολόγησης άλλωστε εφαρμόζεται ήδη σε 500 σχολεία σε όλη τη χώρας και γίνεται εκτός διδακτικού ωραρίου, αλλά εντός εργασιακού ωραρίου.

Πάντως, όπως έχει δηλώσει ο κ. Κεδίκογλου στις 15 και 16 Μαρτίου θα κληθούν όλα τα στελέχη εκπαίδευσης να επιμορφωθούν από τους επιστημονικούς υπευθύνους του έργου. Για τον λόγο αυτόν ως τις 11 Απριλίου θα έχουν επιμορφωθεί 1.000 στελέχη, τα οποία μετά θα επιμορφώσουν εν συνεχεία τους διευθυντές σχολείων.

Η προσωπική αξιολόγηση εκπαιδευτικών ξεκινά τον Μάιο, με προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς που ως την 31η Μαΐου 2014 συμπληρώνουν τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται για προαγωγή. Στη διαδικασία αυτή ο ιεραρχικά ανώτερος θα αξιολογεί, ενώ αν κάποιος υστερεί, ο επιμορφωτής θα δημιουργεί ένα επιμορφωτικό πρόγραμμα και θα επαναξιολογείται ύστερα από έναν χρόνο. Ο “αγώνας” λοιπόν βρίκεται λίγο πριν το πάτημα της σκανδάλης!

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μαρινάκης: Κανονικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ οι βουλευτές των οποίων ήρθη η ασυλία για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κανονικά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ θα βρίσκονται οι βουλευτές των οποίων ήρθη η ασυλία. Την απάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]