Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Δια(σ)τροφικά σενάρια γεωπολιτικής οικονομίας. Πώς το πεσμένο ρούβλι οδηγεί αγρότες να… επιλέγουν τις φυσικές καταστροφές!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή πάντα υπήρχε ο προβληματισμός στους παραγωγούς από τους παγετούς της άνοιξης. (Έχει παρατηρηθεί καταστροφικός παγετός ακόμη και 26 Απριλίου!) Όπως όλα δείχνουν, όμως, φέτος η μεγαλύτερη καταστροφή θα είναι η συνεχιζόμενη κατάσταση σε Ρωσία και Ουκρανία, τους μεγαλύτερους και καλύτερους πελάτες των προϊόντων μας τα τελευταία χρόνια, που δεν λέει να ομαλοποιηθεί. Αλλά ακόμη και όταν γίνει αυτό, είναι τόσο ισχυρό το χτύπημα στο ρούβλι, που η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών των προϊόντων μας έχει περιοριστεί από αισθητά ως ανησυχητικά.

Η κατάσταση μοιάζει απελπιστική, σε βαθμό παραγωγοί να αρχίζουν να σκέφτονται και να θεωρούν ως προτιμότερο σενάριο αυτό της… καταστροφής της παραγωγής από κάποιο φυσικό αίτιο!

«Τουλάχιστον έτσι θα πάρουμε αποζημιώσεις», έλεγαν μεταξύ τους αγρότες, ανεξαρτήτως αν το πίστευαν ή όχι. Την ώρα που ακόμη και σήμερα, μέσα Μαρτίου, περιμένουν τις αποζημιώσεις από το χαλάζι του περσινού Ιουλίου.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

ΕΛΣΤΑΤ: «Η Ελλάδα και φέτος μεταξύ των φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού στη Στατιστική»

Για ακόμη μία χρονιά, η Ελλάδα καταγράφει αξιόλογη παρουσία στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Στατιστική

Διαβάστε περισσότερα »

Κομισιόν: H Ελλάδα βγαίνει από το καθεστώς παρακολούθησης μετά από χρόνια μεταρρυθμίσεων και προσαρμογής – Μητσοτάκης: «Κλείνει ένα αρνητικό κεφάλαιο που άνοιξε πριν από 16 χρόνια»

Ιστορικό ορόσημο για την ελληνική οικονομία σηματοδοτεί η ανακοίνωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]