Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Απεργία στα φαρμακεία Δευτέρα και Τρίτη

«Λουκέτο» βάζουν οι φαρμακοποιοί όλης της Ελλάδας τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Μαρτίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκο Θεοδοσιάδη, η απόφαση για 48ωρη προειδοποιητική απεργία ελήφθη ομόφωνα το απόγευμα της Τετάρτης.

Οι φαρμακοποιοί ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση «να υιοθετήσει και να στηρίξει τις θέσεις του υπουργού Υγείας απέναντι στην τρόικα και να απορρίψει την ύποπτη έκθεση του ΟΟΣΑ στο τμήμα που αφορά την φαρμακευτική περίθαλψη διότι βλάπτει τη δημόσια υγεία και την ελληνική κοινωνία».

Τα περισσότερα ζητήματα που αφορούν το φάρμακο και τους φαρμακοποιού παραμένουν ανοιχτά και μετά τη συνάντηση του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη με τους επικεφαλής της τρόικας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν μόνο στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και το Σάββατο.

Στα άλλα ζητήματα, που αφορούν στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, στη διάθεση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) από χώρους εκτός φαρμακείων και στη μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%, υπήρξε διαφωνία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα συνεδριάσει ξανά το μεσημέρι της Τρίτης 11 Μαρτίου.

Τη συμμετοχή τους στη 48ωρη πανελλαδική απεργία, την οποία έχει προκηρύξει το ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για την ερχόμενη Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Μαρτίου, ανακοίνωσαν από κοινού ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων (ΠΣΦ) και η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ).

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Δωρεάν Ιατρικές Εξετάσεις για Καρκίνο, Καρδιά, Παχυσαρκία και Νεφρά σε Εκατομμύρια Πολίτε

Το Εθνικό Πρόγραμμα Προληπτικών Εξετάσεων “ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ” επεκτείνεται δυναμικά παρέχοντας δωρεάν οργανωμένο προσυμπτωματικό έλεγχο για κρίσιμα νοσήματα, όπως ο καρκίνος, τα

Διαβάστε περισσότερα »

ΕΛΣΤΑΤ: «Η Ελλάδα και φέτος μεταξύ των φιναλίστ του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού στη Στατιστική»

Για ακόμη μία χρονιά, η Ελλάδα καταγράφει αξιόλογη παρουσία στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό στη Στατιστική, που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Στατιστική

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]