Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
Η διεθνής έκθεση «Χρώματα πέρα από τις λέξεις – Colours Beyond Words» του Συλλόγου Rett Greece στη Γκαλερί Παπατζίκου

Η διεθνής έκθεση «Χρώματα πέρα από τις λέξεις – Colours Beyond Words» του Συλλόγου Rett Greece στη Γκαλερί Παπατζίκου

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γεώργιου Κλοκίδη «Η Ημαθία κατά την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου»

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γεώργιου Κλοκίδη «Η Ημαθία κατά την περίοδο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου»

Η 8η Γιορτή Παραδοσιακών Προϊόντων Φυτειά γιορτάζει: Κρασί, κάστανα και γλέντι στο Τρανό Πηγάδι

Η 8η Γιορτή Παραδοσιακών Προϊόντων Φυτειά γιορτάζει: Κρασί, κάστανα και γλέντι στο Τρανό Πηγάδι

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο «Αιγές Μέλαθρον» Βέροιας  Παρουσιάζεται το  βιβλίο της Αθηνάς- Χριστίνας Τζένου «Ισορροπώντας Μεταξύ Αναπηρίας και Κανονικότητας”

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στο «Αιγές Μέλαθρον» Βέροιας Παρουσιάζεται το  βιβλίο της Αθηνάς- Χριστίνας Τζένου «Ισορροπώντας Μεταξύ Αναπηρίας και Κανονικότητας”

Πρόγραμμα εορτασμού για την Επέτειο Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας

Πρόγραμμα εορτασμού για την Επέτειο Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026 Εορτασμός ημέρας Μακεδονικού Αγώνα, από την ΠΕ Ημαθίας

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2026 Εορτασμός ημέρας Μακεδονικού Αγώνα, από την ΠΕ Ημαθίας

12–16 Οκτωβρίου Δύο δράσεις συντήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

12–16 Οκτωβρίου Δύο δράσεις συντήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

10ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας «Όταν το μουσείο κλείνει, η τέχνη ξυπνά…»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας η καλλιτεχνική εκδήλωση με τίτλο «Όταν το μουσείο κλείνει, η τέχνη ξυπνά…».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β1, Β2, Δ2 και Ε2 προσέφεραν στο κοινό ένα μοναδικό ταξίδι στον κόσμο της τέχνης, αποδεικνύοντας πως η δημιουργικότητα, η φαντασία και η συνεργασία μπορούν να μεταμορφώσουν τη σχολική σκηνή σε ένα ζωντανό μουσείο.

Μέσα από χορευτικές συνθέσεις, θεατρική έκφραση και εικαστικές αναφορές, τα παιδιά «ζωντάνεψαν» έργα σπουδαίων καλλιτεχνών. Το κοινό παρακολούθησε με ενθουσιασμό τη «La Classe de Danse» του Εντγκάρ Ντεγκά, το ονειρικό «Butterfly Ship» του Σαλβαδόρ Νταλί, την πολύχρωμη Pop Art του Άντι Γουόρχολ, τους «Ναύτες» του Γιάννη Τσαρούχη και ένα αφιέρωμα στην ελληνική γλυπτική, ενώ η παράσταση άνοιξε με τη «Κλοπή στο Μουσείο», εισάγοντας τους θεατές στο μαγικό κλίμα της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση αποτέλεσε το επιστέγασμα μιας δημιουργικής συνεργασίας εκπαιδευτικών και μαθητών, αναδεικνύοντας τη διαθεματική προσέγγιση της τέχνης στην εκπαιδευτική διαδικασία και δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να εκφραστούν, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν το έργο τους μπροστά σε γονείς, εκπαιδευτικούς και φίλους του σχολείου.

Την οργάνωση και τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Ελένη Γκόγκα, με την πολύτιμη συνεργασία της εικαστικού Μαρίας Ανδρικοπούλου και των εκπαιδευτικών Μαρίας Βαϊνά, Κατερίνας Ριζάκη, Ελένης Καλουσίδου και Ευδοξίας Ακρίβου. Καθοριστική, ωστόσο, για την επιτυχία της εκδήλωσης υπήρξε η συμβολή όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, οι οποίοι, με πνεύμα συνεργασίας, συνέβαλαν στην άρτια υλοποίησή της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Ευθυμία Γώτη, η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Αικατερίνη Παπαγεωργίου και η Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Χριστίνα Δημητριάδου, οι οποίες παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις των μαθητών και συνεχάρησαν θερμά τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για το εξαιρετικό αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν με ενθουσιασμό, υπευθυνότητα και δημιουργικότητα, καθώς και στους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην υλοποίηση της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε επίσης τους γονείς για τη στήριξη και την παρουσία τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με έναν ιδιαίτερα συγκινητικό τρόπο, καθώς οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης παρουσίασαν στη νοηματική γλώσσα το τραγούδι «Να αγαπάς», μεταφέροντας με ευαισθησία και αυθεντικότητα ένα διαχρονικό μήνυμα αγάπης, αποδοχής και ανθρωπιάς. Η συγκινητική αυτή στιγμή αποτέλεσε τον ιδανικό επίλογο μιας γιορτής αφιερωμένης στην τέχνη, τη δημιουργία και τις αξίες που ενώνουν τους ανθρώπους.

Για μία ακόμη φορά, τα παιδιά απέδειξαν ότι όταν η τέχνη συναντά τη φαντασία και τη συνεργασία, δημιουργούνται στιγμές που μένουν αξέχαστες.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ 10ου Δ.Σ.ΒΕΡΟΙΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Η διεθνής έκθεση «Χρώματα πέρα από τις λέξεις – Colours Beyond Words» του Συλλόγου Rett Greece στη Γκαλερί Παπατζίκου

Με ιδιαίτερη τιμή και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, η Γκαλερί Παπατζίκου της Βέροιας, λίγο πριν την έναρξη του νέου κύκλου δράσεών

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]