Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Χίλιες βόμβες περίμεναν 80 χρόνια στο λιμάνι Θεσσαλονίκης!

Χίλιες βόμβες στον βυθό του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και μάλιστα υπολογίζεται ότι το συνολικό τους βάρος φτάνει τους 15.000 έως 20.000 τόνους!
Τα ευρήματα, που χρονολογούνται από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εντοπίστηκαν στο σημείο όπου προχωρούν οι εργασίες για την επέκταση της 6ης προβλήτας. Ο ΟΛΘ ζητά τη συνδρομή της Πολιτείας για την απομάκρυνσή τους, καθώς η περισυλλογή τους πρέπει να γίνει μέχρι τον προσεχή Μάρτιο, όταν αναμένεται να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των κεσόν(κατασκευές θεμελίωσης) και να συνεχιστούν οι επόμενες εργασίες.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα οι Γερμανοί τις πέταξαν στη θάλασσα κατά την αποχώρησή τους από τη Θεσσαλονίκη το 1944.
Ογδόντα χρόνια στον βυθό και τώρα ξαναμπαίνουν στην επικαιρότητα! Μόνο που αυτή τη φορά δεν είναι ιστορικό εύρημα για μουσείο. Είναι βόμβες και χρειάζονται ειδικούς για να φύγουν με ασφάλεια και να συνεχιστούν οι εργασίες επέκτασης του λιμανιού.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Αποκαταστάθηκε η ολισθηρή ράμπα του πεζοδρομίου, δίπλα από το 5ο δημοτικό σχολείο Βέροιας

Αποκαταστάθηκε την προηγουμένη εβδομάδα η αστοχία της ράμπας στο πεζοδρόμιο λίγα μέτρα από το 5ο δημοτικό σχολείο Βέροιας επι της

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]