Τη Δευτέρα(25/5/2026) καταγράφηκε η υψηλότερη για φέτος θερμοκρασία, με το Μακροχώρι να φθάνει τους 31,5°C σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Απ’ ότι φαίνεται την «σκυτάλη» από τις χειμερινές πρωτιές του Σελίου στην καταγραφή των ακραίων τιμών τη θερμοκρασίας την πήρε τώρα το Μακροχώρι, υπογραμμίζοντας την έντονη διακύμανση που παρατηρείται στην Ημαθία.
Την ίδια ώρα, στο Σέλι η ελάχιστη θερμοκρασία έφτασε μόλις τους 7°C, δηλαδή διαφορά 24 βαθμών σε σχέση με τη Βέροια. Οι μετρήσεις αυτές δείχνουν ότι η Ημαθία παραμένει η περιοχή με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις στον υδράργυρο, με ακραίες τιμές τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω άκρο.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… στις 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2026
Ελλάδα: • 1770: Ο τουρκικός στόλος καταστρέφεται στον λιμένα Τσεσμέ της Σμύρνης από τους Ρώσους, με τους οποίους συνεργάζονται και







