Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) καλεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να επεκτείνει την ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) και στις αντίστοιχες ειδικότητες των Ενόπλων Δυνάμεων, με αφορμή τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις που αφορούν συγκεκριμένες ειδικότητες στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣ υπογραμμίζει ότι ο βαθμός επικινδυνότητας συνδέεται με το ίδιο το επάγγελμα και όχι με την εργασιακή σχέση ή τον φορέα του Δημοσίου. Οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών επισημαίνουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρέπει να εφαρμόζουν μονίμως μόνο τις δυσμενείς ρυθμίσεις έναντι του Δημοσίου, αποφεύγοντας παράλληλα τα ευεργετικά μέτρα.
Η ομοσπονδία ζητά επίσης να ξεκινήσει άμεσα συνολική αναθεώρηση και επανέλεγχος όλων των ειδικοτήτων και υπηρεσιών των ΕΔ —όπως οι ειδικές δυνάμεις, τα υποβρύχια και οι πτητικές υπηρεσίες—, οι οποίες, κατά την ΠΟΕΣ, πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στα ΒΑΕ. Στόχος, αναφέρεται, είναι να πάψουν αυτές οι υπηρεσίες να αντιμετωπίζονται σαν «κοινή εργασία γραφείου» και να διορθωθεί μια, όπως τη χαρακτηρίζουν, μεγάλη αδικία.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… στις 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2026
Ελλάδα: • 1827: Οι Έλληνες νικούν το στρατό του Ιμπραήμ στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου στα Καλάβρυτα. • 2010: Ελλάδα, τοπική







