Πλατεία «Γιώργου Χιονίδη» πιθανότατα θα ονομάζεται πολύ σύντομα η πλατεία Δημαρχείου Βέροιας. Το σχετικό θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης (4.15μμ).
Ο Γιώργος Χιονίδης, που έφυγε από τη ζωή στα 91 του χρόνια τον Ιούνιο του 2025, υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα της Βέροιας. Ήταν δικηγόρος, διετέλεσε νομάρχης Πιερίας, βουλευτής Ημαθίας και δημοτικός σύμβουλος Βέροιας, ενώ ήταν ο πρώτος διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «ΛΑΟΣ» και συνεργάτης της, για πολλές δεκαετίες. Είχε σπουδαίο συγγραφικό έργο, που αναγνωρίστηκε με βραβείο από την Ακαδημία Αθηνών το 1995. Επίσης, τιμήθηκε με τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Παύλου από τη Μητρόπολη.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… στις 10 & 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026
10 Οκτωβρίου Ελλάδα: • 1912: Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος: Ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει τα Σέρβια. • 1935: Πραγματοποιείται στην Αθήνα κίνημα







