Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου η έναρξη του 32ου Διεθνούς Συνεδρίου

Άρχισαν να καταφθάνουν οι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών

Οι εκδηλώσεις των ΛΒ΄ Παυλείων της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας πλησιάζουν στην κορύφωσή τους με τη διεξαγωγή του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου, καθώς και με τις λατρευτικές εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, κληρικοί, μοναχοί και μοναχές, πανεπιστημιακοί καθηγητές, καθώς και φοιτητές και ερευνητές που ασχολούνται με τη θεολογία του Αποστόλου Παύλου και τα θεολογικά, εκκλησιαστικά και πολιτιστικά ζητήματα που απορρέουν από αυτήν. Το φετινό θε΄μα του συνεδρίου είναι «Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ».

Το απόγευμα της Πέμπτης, 25ης Ιουνίου, άρχισαν να καταφθάνουν στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας οι πρώτοι εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Πατριαρχείων και των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών, μεταξύ των οποίων ο εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας, τους οποίους υποδέχθηκε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αφιχθούν και οι υπόλοιποι επίσημοι προσκεκλημένοι.

Οι Αρχιερείς που έφθασαν πρώτοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν στο Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο, καθώς και στην Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Λουτρού.

 

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου η συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού οργάνου (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας

Συνεδρίαση πραγματοποίησε το πρωί της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου 2026 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αλεξάνδρεαις επί της οδού Εθνικής Αντίστασης

Διαβάστε περισσότερα »

19-23 Σεπτεμβρίου 2026 – ΚΕΠΑ: Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης έρχεται Βέροια, με 10 ταινίες και ελεύθερη είσοδο

Ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού προγράμματος του 28ου Thessaloniki Documentary Festival, παρουσιάζεται σε όλη την Ελλάδα, ενισχύοντας την πολιτιστική αποκέντρωση

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]