Προσωρινή αναστολή ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης», στο πλαίσιο της μετάβασης σε νέο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.). Η κίνηση κρίνεται αναγκαία για την ασφαλή μεταφορά δεδομένων και την εγγύηση ακεραιότητας των πληροφοριών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, η υπηρεσία θα «παγώσει» από Παρασκευή 15 Μαΐου 2026, στις 15:00, και θα επανέλθει σε λειτουργία την Δευτέρα 18 Μαΐου 2026, στις 12:00 μ.μ.. Οι ασφαλισμένοι καλούνται να δείξουν κατανόηση, καθώς η διαδικασία εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό ψηφιακής αναβάθμισης των υπηρεσιών. Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ τονίζει ότι η παύση διασφαλίζει την πληρότητα, ακεραιότητα και αξιοπιστία των στοιχείων, βελτιώνοντας μακροπρόθεσμα την ποιότητα των ψηφιακών εργαλείων. Παράλληλα, ευχαριστεί το κοινό για τη συνεργασία και επαναβεβαιώνει τη δέσμευση για σύγχρονες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
Οι πολίτες συνιστάται να ετοιμάσουν εγκαίρως τυχόν απαιτούμενα έγγραφα και να στραφούν σε εναλλακτικές πλατφόρμες του e-ΕΦΚΑ, όπως πιστοποιητικά ή πληρωμές εισφορών, που παραμένουν ενεργές.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… στις 3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2026
Ελλάδα: • 1821: Απαγχονίζονται στην Κωνσταντινούπολη από τους Τούρκους οι Έλληνες Μητροπολίτες Αδριανουπόλεως Δωρόθεος, Θεσσαλονίκης Ιωσήφ, Τυρνόβου Ιωαννίκιος και Δέρκων







