Πρόγραμμα εκδηλώσεων της Ημαθίας
  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

  Την Τετάρτη 29 Απριλίου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Καβάφη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νάουσας

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ.  Βέροιας  Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Στις 27 Απριλίου στο 16ο Δ.Σχ. Βέροιας Προβολή της βραβευμένης ταινίας “ο δάσκαλος που υποσχέθηκε τη θάλασσα”

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και  Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τρίτη 28 Απριλίου στη Στέγη Συναυλία Χορωδίας και Χοροθεατρικής ομάδας του 4ου Γυμνάσιου Βέροιας για την ΑΓΑΠΗ

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο  του Βαλάντη Παπαγεωργίου  «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική των Μεγάλων Δυνάμεων μέσα από τον Βρετανικό Τύπο»

Την Τετάρτη 29 Απριλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας Παρουσιάζεται το βιβλίο του Βαλάντη Παπαγεωργίου «Το Μακεδονικό Ζήτημα και η πολιτική

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026       Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές επί σκηνής

ΚΥΡΙΑΚΗ  24 ΜΑΪΟΥ 2026   Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης», από το Κρατικό Θέατρο του Νόβι Σαντ Σερβίας, στον Χώρο Τεχνών, με 35 χορευτές

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο  «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Την Πέμπτη 30 Απριλίου, στο φουαγιέ της Στέγης Παρουσιάζεται το βιβλίο «Αλάτι Χοντρό», του δικηγόρου και συγγραφέα Μιχάλη Τοπαλίδη

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

Χορούς και τραγούδια από τα ημαθιώτικα Πιέρια, δίδαξε ο Γιάννης Τσιαμήτρος σε σεμινάριο στη Λευκάδα

[ditty id=231425 category="h-thesh-tou-laou"]

Εγκρίθηκε η λειτουργία Κόμβου Ψηφιακής Ενδυνάμωσης Ηλικιωμένων στον Δήμο Βέροιας

Η λειτουργία ενός Κόμβου Ψηφιακής Ενδυνάμωσης Ηλικιωμένων στο Κεντρικό ΚΑΠΗ Βέροιας εγκρίθηκε με απόφαση της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Ο Δήμος Βέροιας είχε υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή Δικαιούχων Φορέων που θα συμμετάσχουν στη λειτουργία Κόμβων Ψηφιακής Ενδυνάμωσης Ηλικιωμένων στο πλαίσιο υλοποίησης του Πιλοτικού Προγράμματος «Ψηφιακή Εκπαίδευση και Ενδυνάμωση των Ηλικιωμένων και των Ατόμων με Αναπηρία» του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανεκτικότητας ‘Ελλάδα 2.0’ με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Δήμος Βέροιας επενδύει στην ψηφιακή ενδυνάμωση των ηλικιωμένων ατόμων. H πρότασή του αφορά στην ενδυνάμωση 30 δημοτών που κατατάσσονται στην τρίτη ηλικία, με δημιουργία δύο τμημάτων 15 εκπαιδευόμενων. Βασική προϋπόθεση για τη φιλοξενία κάθε κόμβου είναι ο ΟΤΑ να διαθέτει Κοινωνική Δομή Ηλικιωμένων (Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων ΚΑΠΗ, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ΚΗΦΗ, κλπ) με αίθουσα συνολικού εμβαδού τουλάχιστον 25 τ.μ., με πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης είναι καινοτόμο και περιλαμβάνει τη δια ζώσης εκπαίδευση από ειδικά επιμορφωμένους εκπαιδευτές και ειδικά διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο βασίζεται στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ψηφιακών Ικανοτήτων- DigComp 2.2, περιλαμβάνοντας ενότητες όπως: ψηφιακός πληροφοριακός προγραμματισμός, επικοινωνία και συνεργασία, δημιουργία περιεχομένου, ασφάλεια και επίλυση προβλημάτων.
Συνολικά στη χώρα δημιουργούνται 120 ψηφιακοί κόμβοι σε δομές των Δήμων (ΚΑΠΗ, Λέσχες Φιλίας κτλ) όπου 3.600 πολίτες, ηλικίας άνω των 65 ετών, θα ενδυναμώνονται με ψηφιακές δεξιότητες για την αξιοποίηση της τεχνολογίας στις καθημερινές τους ανάγκες.
Για την υλοποίηση του προγράμματος, υπεύθυνος εκπρόσωπος του Δήμου Βέροιας, θα είναι ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής & Καινοτομίας κ. Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, ενώ για την λειτουργία του χώρου του ΚΑΠΗ ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων, Πρόνοιας, Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής, Υγείας και Εθελοντισμού κ. Αθανάσιος Δέλλας.

Κοινοποίηση της ανάρτησης:

Σχετικές αναρτήσεις

Μέλη των «Δημοκρατών» Ημαθίας, στον Όμιλο Προστασίας παιδιού Βέροιας

Μέλη της Γραμματείας της Δημοτικής Οργάνωσης Ημαθίας του κόμματος «ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ – Προοδευτικό Κέντρο» (Στέφανος Κασσελάκης) επισκέφθηκαν τα γραφεία του Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα »

Ιστορικό

[pmpro_login redirect="/account/"]