Την οριστική κατάργηση των διοδίων των Μαλγάρων προτείνει με επιστολή του προς τη ‘Νέα Εγνατία Οδό’ ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας. Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων:
«Μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες λειτουργίας τους, είναι αυταπόδεικτο σε αρμόδιους και μη, ότι έχουν μετατραπεί σε κόμβο μεγάλης ταλαιπωρίας, ειδικά κατά τις περιόδους εξόδου των εκδρομέων και επιπλέον αδυνατούν να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά το σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκαν. Η αποφυγή της καταβολής διοδίων στο σταθμό των Μαλγάρων, είναι συστηματική πρακτική όλα αυτά τα χρόνια, από εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, οδηγούς φορτηγών και επιβατικών οχημάτων σε καθημερινή βάση. Με τα διαφυγόντα έσοδα για τον διαχειριστή του σταθμού, να μπορούν να εκτιμηθούν σε αρκετές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ, σωρευτικά έως σήμερα…»

Στη μάχη με τις φλόγες στην Ισπανία 2 ελληνικά Canadair
Τα ελληνικά πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415 συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των μεγάλων πυρκαγιών στην Ισπανία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής







