Δήμος Βέροιας: «Απογραφείτε  στην πόλη μας»

Δήμος Βέροιας: «Απογραφείτε στην πόλη μας»

Ο Δήμος Βέροιας, καλεί τους δημότες για απογραφή με την παρακάτω ανακοίνωση:

Εξαιρετικά σημαντική και πολύτιμη είναι η συμβολή όλων των δημοτών του Δήμου Βέροιας για την ανάπτυξη του τόπου μας, βάσει της Ελληνικής Απογραφής 2021. Το μήνυμα «Απογραφείτε στην πόλη μας» και τα αποτελέσματα της διαδικασίας είναι χρήσιμα τόσο για λόγους δημογραφικού ενδιαφέροντος όσο και για θέματα μείζονος σημασίας που έχουν άμεση σχέση με την κατανομή των κρατικών επιχορηγήσεων. Σημειώνεται πως από το αριθμητικό μέγεθος του πληθυσμού –και το πόσο μεγάλο είναι αυτό- θα προκύψουν οι χρηματοδοτήσεις από την πολιτεία που θα διατεθούν για έργα υποδομής, για κοινωνικές δομές και πολιτιστικές δράσεις.

Ο Δήμος Βέροιας που αποτελείται από τις Δημοτικές Ενότητες Βέροιας, Αποστόλου Παύλου, Βεργίνας, Δοβρά και Μακεδονίδος και περιλαμβάνουν τις 27 Τοπικές Κοινότητες και τους 41 οικισμούς, βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης η οποία χρειάζεται να ενισχυθεί με στόχο την ευημερία των δημοτών και της πόλης μας.

Για τους τρόπους διενέργειας της Απογραφής 2021 η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει ότι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου οι περίπου 60.000 απογραφείς θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του. Σε κάθε βήμα, οι απογραφόμενοι μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον απογραφέα τους για ερωτήσεις / διευκρινίσεις.

Από τις 27 Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου για όσους πολίτες που για οποιονδήποτε λόγο (π.χ. μη εξοικείωση με νέες τεχνολογίες), δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», όπως συνέβη και σε προηγούμενες απογραφές.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ. Επίσης είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του Κορωνοϊού COVID-19.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Από το Γραφείο Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ημαθίας: Ενημέρωση σχετικά  με την Πανώλη μικρών  μηρυκαστικών στην Ελλάδα

Από το Γραφείο Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ημαθίας: Ενημέρωση...

Στις 11 Ιουλίου 2024, επιβεβαιώθηκε η παρουσία του ιού της...

Βέροια: Έκτακτη διακοπή νερού χθες λόγω βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης, από τις εργασίες του φυσικού αερίου

Βέροια: Έκτακτη διακοπή νερού χθες λόγω βλάβης στο...

Σε έκτακτη διακοπή νερού προχώρησε χθες Πέμπτη 25...

Στην Μ. Σάντα την Κυριακή 28/7 το 40νθήμερο μνημόσυνο της Αργυρώς Ιακωβίδου

Στην Μ. Σάντα την Κυριακή 28/7 το 40νθήμερο μνημόσυνο της...

Τελείται την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίου...

Βέροια:  Στην Ανδρούτσου και Μαυρογένους  οι εργασίες εκσκαφής φυσικού αερίου

Βέροια: Στην Ανδρούτσου και Μαυρογένους οι εργασίες...

 Η Δημοτική Αστυνομία Βέροιας ενημερώνει ότι,...

Την Κυριακή 28 Ιουλίου το 40νθήμερο μνημόσυνο του Αθανασίου Παπαδόπουλου

Την Κυριακή 28 Ιουλίου το 40νθήμερο μνημόσυνο του...

Τελείται την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024 στον Ιερό Ναό Αγίων...

Δρόμοι, ασφαλτοστρώσεις, αναπλάσεις, γέφυρες και γήπεδα, στα προ ημερήσιας του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας

Δρόμοι, ασφαλτοστρώσεις, αναπλάσεις, γέφυρες και...

Στην καθημερινότητα του δήμου και των πολιτών, σε...

Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στον Πλάτανο Ημαθίας

Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στον...

Το απόγευμα της Πέμπτης, 25ης Ιουλίου, o Σεβασμιώτατος...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στο Προεδρικό Μέγαρο:  50 χρόνια Δημοκρατίας! Η διατήρησή της δεν είναι δεδομένη και η ενδυνάμωσή της πρέπει να αποτελεί καθημερινό στόχο όλων μας!

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στο Προεδρικό Μέγαρο: 50 χρόνια...

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...