Το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, 11:00 – 13:30 το πρωί στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας
Έχεις φανταστεί ποτέ τον δικό σου ήρωα σε μια ιστορία; Μπορεί να είχε μαλλιά από ψάθα και σώμα από πηλό… Φαντάζεσαι να βρισκόταν σε ένα μαγικό μέρος όπου ο ήλιος θα ήταν κόκκινος και τα βουνά μπλε; Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψουμε την μαγεία της εικόνας και της δημιουργικής εικονογράφησης όπου όλοι μαζί θα γίνουμε “μικροί εικονογράφοι”.
Το δημιουργικό και συμμετοχικό εργαστήριο «Γινόμαστε μικροί εικονογράφοι» για παιδιά 8-15 ετών, με και χωρίς οπτική αναπηρία θα πραγματοποιηθεί στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, με στόχο την συνέχιση του προγράμματος με τίτλο “Μια ιστορία που μας χωράει όλους”.
Η ιστορία που δημιούργησαν τα παιδιά στο πρώτο εργαστήριο γίνεται έμπνευση για δημιουργία εικόνων και περιβάλλοντος του δεύτερου εργαστηρίου. Με πολλά διαφορετικά απτικά υλικά, τα παιδιά θα ενεργοποιήσουν την φαντασία τους και θα δώσουν ζωή στους νέους ήρωες. Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία μιας ομάδας χωρίς αποκλεισμούς και η ενίσχυση της αποδοχής της διαφορετικότητας από την παιδική ηλικία, με αφορμή τον πολιτισμό και το βιβλίο.
Την οργάνωση της δράσης και την εμψύχωση του εργαστηρίου έχει αναλάβει η καλλιτεχνική ομάδα Guagua που αποτελείται από την Αφροδίτη Ρίζου, παιδαγωγό-αφηγήτρια παραμυθιού και τον Δημήτρη Τρακόσα, εικονογράφο-γραφίστα. Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από τη δημιουργία, τη φαντασία, το παιχνίδι, τη συνεργασία και τη ζωγραφική να μάθουν:
- Τι είναι ο εικονογράφος;
- Πώς διαβάζει και πώς δημιουργεί μια εικόνα;
- Πώς χρησιμοποιεί τη φαντασία του σε σχέση με την ιστορία;
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, όπου η μια δράση τροφοδοτεί την επόμενη, θα συνταχθεί ένα υβριδικό βιβλίο, συνδυάζοντας το ελληνικό αλφάβητο και το ελληνικό αλφάβητο Μπράιγ.
Δήλωση συμμετοχής
*Υποχρεωτική δήλωση συμμετοχής λόγω περιορισμού ατόμων 15 παιδιά
Για περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες μπορείτε να μας στείλετε email στο inclusivelines@gmail.com ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 6976634845 (Αγγελική Κοσμά – Συντονίστρια δράσης)
Μέτρα κατά του Covid-19:
Για την συμμετοχή των παιδιών στο εργαστήριο είναι απαραίτητο να προσκομίσουν το τελευταίο τους self-test πριν την έναρξη και να φορούν μάσκα κατά την διάρκεια του εργαστήριου
Η δράση πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Σε συνεργασία με την Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης – ΚΕΑΤ και τον συντονισμό της Ομάδας Inclusive Lines