Aναστέλλονται οι άδειες προσωπικού σε νοσοκομεία ΕΣΥ και δημόσιες δομές Υγείας

Aναστέλλονται οι άδειες προσωπικού σε νοσοκομεία ΕΣΥ και δημόσιες δομές Υγείας

-Επέκταση μέτρων σε λιανεμπόριο και άλλες επαγγελματικές ομάδες ;

Με απόφαση της πολιτκής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, αναστέλλονται οι άδειες προσωπικού σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, σε ΕΚΑΒ, ΕΟΔΥ και σε δομές της ΠΦΥ από την 1η Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο των Βασίλη Κικίλια και Βασίλη Κοντοζαμάνη, η απόφαση αφορά γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό σε νοσηλευτικές δομές αλλά και δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, όπως σε Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Τοπικά Ιατρεία και Τοπικές Μονάδες Υγείας. Η απόφαση έχει ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι νεωτέρας.

Η απόφαση αυτή έρχεται την ώρα που ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς και του προσωπικού δημοσίων και όχι μόνο δομών υγείας έχει καταστεί υποχρεωτικός από τον Ιούλιο. Η απόφαση όριζε ότι οι υγειονομικοί θα έπρεπε να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 15 Αυγούστου και ότι όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή από 1η Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, ο Σεπτέμβριος είναι ένας κρίσιμος μήνας για τη διαχείριση του τέταρτου κύματος της πανδημίας και είναι απαραίτητη η εύρυθμη λειτουργία του ΕΣΥ για την αντιμετώπιση των όποιων αναγκών παρουσιαστούν.

Επέκταση μέτρων και στο λιανεμπόριο;

Σίγουρη θεωρείται ωστόσο και η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες εκτός από γιατρούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους σε δομές φροντίδας και φαρμακοποιούς. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα “Dikaiologitika.gr”, oι πρώτοι «υποψήφιοι» να υποχρεωθούν σε εμβόλιο οι ένστολοι.

Παράλληλα, δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη η ανακοίνωση νέων μέτρων και στο λιανεμπόριο. Ένα σενάριο που επικρατεί είναι η είσοδος σε πολυκαταστήματα και mall να γίνεται με διπλή μάσκα ή ακόμα και με αρνητικό rapid test. Με λίγα λόγια τα ψώνια να βγαίνουν ακριβότερα για τους ανεμβολίαστους αφού για να εισέλθουν σε πολυκατάστημα θα πρέπει να προσκομίσουν rapid test αξίας 10 ευρώ.

Για τα σχολεία

Εν αναμονή αποφάσεων των επιτροπών ειδικών αλλά και των συναρμόδιων υπουργείων και για την εκπαιδευτική κοινότητα με τα νέα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων.

Στο τέλος της εβδομάδας πιθανότατα θα οριστούν και ραντεβού ανάμεσα στους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και την ηγεσία του υπουργείου, αφού προηγηθεί η λήψη πολιτικών αποφάσεων με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της τρέχουσας περιόδου, ενώ η τηλεκπαίδευση φέτος αναμένεται να εφαρμοστεί σε λίγες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα όπου νοσεί εκπαιδευτικός ή φοιτούν παιδιά που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα...

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η αύξηση των τιμών...

One Stop Liaison Office :  Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά με την ανάπτυξη  της Βιο-οικονομίας στην ΠΚΜ

One Stop Liaison Office : Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά...

 Σχετικά με τις στρατηγικές και τα σχέδια δράσης που...

80.000 έκαναν διακοπές  τον Ιούνιο με voucher  κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

80.000 έκαναν διακοπές τον Ιούνιο με voucher κοινωνικού...

Συνολικά 79.977 επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της...

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για...

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου και...

ΕΣΕΕ: Παράταση απόσυρσης  ταμειακών μηχανισμών, διασύνδεσης ERP  λογισμικών με POS  και υποχρεωτικής αποδοχής άμεσων πληρωμών με το σύστημα IRIS

ΕΣΕΕ: Παράταση απόσυρσης ταμειακών μηχανισμών,...

Για τις  αποφάσεις της ΑΑΔΕ  ενημερώνει η ΕΣΕΕ τους...

Αλλαγή στο σύστημα εξαγοράς πλασματικού χρόνου ασφάλισης, με ένα όριο 5 ετών για όλους τους ασφαλισμένους

Αλλαγή στο σύστημα εξαγοράς πλασματικού χρόνου...

Νέο σύστημα εξαγοράς πλασματικού χρόνου ασφάλισης...

Εξελέγη το νέο  Διοικητικό  Συμβούλιο του ΣΗΠΕ - Η νέα γενιά εκδοτών στο προσκήνιο

Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΗΠΕ - Η νέα...

Το Σάββατο 29/6/24 έγινε στην Αθήνα η 27η Τακτική...

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Στατιστικά στοιχεία  των βαθμολογιών και εκτιμήσεις για τις τάσεις των βάσεων

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Στατιστικά στοιχεία των...

 Ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 28 Ιουνίου, οι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...