Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα Voucher: Έκοψαν 83.000 παιδιά από βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ μέσω πανδημίας

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα Voucher: Έκοψαν 83.000 παιδιά από βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ μέσω πανδημίας

Ένα στα τρία παιδιά έμειναν χωρίς voucher για βρεφονηπιακούς και ΚΔΑΠ φέτος, δεύτερο έτος πανδημίας.  Πρόκειται για «το χρονικό μιας προαναγγελθείσας απόρριψης» που ξεκινάει με την καθυστέρηση έναρξης υποβολής των αιτήσεων οι οποίες ξεκίνησαν στις 19/7. Στόχος είναι  να μειωθούν συνολικά οι υποβαλλόμενες και οι πλήρεις αιτήσεις, να μην υπάρχουν αντιδράσεις εν μέσω διακοπών και τελικά να μη μπορέσουν χιλιάδες γονείς να υλοποιήσουν τα voucher λόγω αδυναμίας εγγραφής των παιδιών τους, αφού η προθεσμία είναι μέχρι τις 10 Σεπτέμβρη.  

Όλα αυτά τα είχαμε καταγγείλει εγκαίρως στη Βουλή. Η κα Μιχαηλίδου βέβαια δεν δίσταζε κάθε φορά να υπόσχεται 200.000 τουλάχιστον δωρεάν vouchers για το 2021-22.  

Λόγω της πανδημικής κρίσης που έχει πλήξει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους γονείς, ο πρώτος στόχος δεν επετεύχθη αφού φέτος υποβλήθηκαν αιτήσεις για σχεδόν 251.000 παιδιά, έναντι 229.000 πέρυσι. Η δικαιολογία ότι απορρίφθηκαν 83.000 παιδιά λόγω υπέρβασης εισοδηματικών κριτηρίων είναι αστεία και αβάσιμη, αφού τα όρια είναι πολύ υψηλά (33.000 για δύο παιδιά έως 42.000 για πέντε παιδιά), εξωπραγματικά σχεδόν για την πλειοψηφία των εργαζομένων. 

Ειδικότερα για τα ΚΔΑΠ,  οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ήταν σχεδόν 129.000, και ο αριθμός των 113.877 που ανακοίνωσε η ΕΕΤΑΑ  αφορά τις πλήρεις αιτήσεις. Δεδομένου ότι δόθηκαν 63.000 εγκρίσεις, αυτό σημαίνει ότι φέτος, όπως και πέρυσι, έμειναν εκτός ΚΔΑΠ  65.000 παιδιά.

Την ίδια στιγμή που 83.000 παιδιά δεν πήραν voucher, η κυβέρνηση φέρνει στη διαβούλευση νομοσχέδιο με το πρόγραμμα «ΚΥΨΕΛΗ», κοινό για όλους τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, που αγνοεί την ελληνική πραγματικότητα απαξιώνοντας εμπειρογνώμονες, πανεπιστημιακούς, δομές και εργαζόμενους. Μια πρόταση που δεν βασίζεται καν σε χαρτογράφηση υφιστάμενων δομών αλλά είναι κολλάζ προγραμμάτων που έχουν εφαρμοστεί  κατά βάση σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αρμόδιοι φορείς έχουν καλέσει την κα Μιχαηλίδου να την αποσύρει και να ανοίξει έναν ουσιαστικό διάλογο για να προχωρήσει η προσχολική αγωγή ένα βήμα μπροστά και να μη γυρίσει δεκαετίες πίσω.


Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή...

 Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Βέροιας...

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς Νάουσας

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς...

Μόλις κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ἀνάλεκτο»,...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 7/7 έως 10/7/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη  των θεσμών και η επιβαλλόμενη αντίδραση του πολίτη

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη των θεσμών...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΟι διάφορες  έρευνες...

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100:  Στόχος να κάνουμε την  καθημερινότητα του πολίτη καλύτερη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100: Στόχος να κάνουμε την ...

Για θέματα της επικαιρότητας μίλησε σε συνέντευξη που...

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ  ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ…

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ…

Μιλούσαμε στον Πληθυντικό όταν οι έρωτες μπήκαν στη...

H Πρωτοβουλία για το Παιδί  συνυπογράφει κείμενο της  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Συνεργασία για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ

H Πρωτοβουλία για το Παιδί συνυπογράφει κείμενο της ...

H Πρωτοβουλία για το Παιδί,  μαζί με περισσότερες από 60...

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή  για την κάλυψη θέσης Επιμελητή  Κοινωνικής Αρωγής Βέροιας

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή για την κάλυψη θέσης...

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ημαθίας της Ελληνικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...