ΜΕ ΣΑΠΙΣΑΝΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ!

ΜΕ ΣΑΠΙΣΑΝΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ!

του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα

Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Μετά από 15 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 24 χρόνια γάμου και 27 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας κατέληξα: να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς & μαμά", να τρώω από το "μάρκετ πεθερός & πεθερά" και να σας "πολεμώ" με το πληκτρολόγιο μου".

 

Φίλοι μου, καλή σας ημέρα,

και ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ,

 

πολλοί από αυτούς που τους επισκέφθηκε ο ιός, υποστηρίζανε ότι δεν αισθανότανε το κορμί τους, λες και μας σαπίσανε στο ξύλο!

Και επειδή τέτοια κατάσταση δεν τη γουστάρω, αποφάσισα να εμβολιαστώ ή μπολιαστώ ή όπως αλλιώς θέλετε.

Αφού μου εξηγήσανε ότι η ποσότητα του εμβολίου δεν πρέπει να αυξηθεί λόγω του δείκτη μάζας που παρουσιάζω, αφού τους καθησύχασα, ότι αυτό που βλέπανε στην μπλούζα δεν ήταν ιδρώτας, αλλά σιρόπι από σάμαλι, αφού μου είπανε ότι πρέπει να έχω μία ισορροπημένη διατροφή, φαίνεται τους είπα, προχωρήσαμε στο δια ταύτα.

Θα περιμένετε ένα εικοσάλεπτο περίπου και μετά θα φύγετε.

 

Όσο καθόμουν λοιπόν φίλοι μου και περίμενα, άρχισα να νιώθω κάτι σαν μαγνητικό πεδίο, έχει γούστο είπα και … «βουλέ βου κουσέ αβεκ μουά σε σουάρ», σα δε ντρέπεσαι παλιόγερε, είπε η αδελφή, βλέπετε είχε παιδεία γαλλική και αμέσως κατάλαβε.

Επειδή ήμουν υποψιασμένος, είχα καταλάβει, τι είχε συμβεί.

Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία με τα φάιβ τζι είχανε μπερδευτεί και συνδέθηκα απ’ ευθείας με τα ηλίθια πεδία (συγνώμη Ηλύσια πεδία) στο Παρίσι και ακούστηκε η φωνή του νεαρού Γάλλου που προσπαθούσε να «ψήσει» τη Γαλλιδούλα.

Κατευθείαν τηλέφωνο στο νεαρό μηχανικό της οικογένειας, αγόρι μου τσέκαρε λίγο τις εξισώσεις Φουριέρ και Λαπλάς, κάτι δεν πάει καλά, με τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Το’ χω πατέρα, αλλά μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα των παρεμβολών, με σαπίσανε στο ξύλο.

Εκτός από την αδελφή που αισθάνθηκε προσβεβλημένη, μου επιτέθηκε και μία θειά διότι τα χώνω στον Κούλη μου είπε, ενώ μία μανιά είπε ότι δεν με γουστάρει γιατί δεν υποστηρίζω τον Αλέξη, που θέλει να μας σώσει, αλλά τώρα δεν έχει χρόνο διότι έχει μπλέξει με βοσκοτόπια!

Αφού λοιπόν μάζεψα το ξύλο της αρκούδας, το εικοσάλεπτο πέρασε και έφυγα.

Στο δρόμο επικοινώνησα πάλι, με σέβεν τζι με τον πλανήτη Άρη, οπότε όπως καταλαβαίνετε, όλος ο Πάοκ ξέσπασε πάνω μου, επειδή είμαι σκουλήκι και μάλιστα χοντρό.

Σε αυτή την περίπτωση μάζεψα το ξύλο της φάλαινας!

Σειρά είχε ο πλανήτης Αφροδίτη, οπότε μέχρι να εξηγήσω στο έτερον ήμισυ τι συμβαίνει, και ότι δεν πήγα στην Μύλο, με τη γνωστή Αφροδίτη, αποφάσισα οικειοθελώς να μαζέψω το ξύλο του ελέφαντα!

Στην πορεία συνδέθηκα με Κολομβία και Πάμπλο Εσκομπάρ και να τα φακελάκια και να τα τσουβάλια με τα ναρκοδόλλαρα και έλα μαζί μας χοντρούλη, είπε η ασφάλεια (η γνωστή, αυτή που ψάχνει τη δολοφονία του δημοσιογράφου Καραιβάζ!) και να και στο κρατητήριο!

Που να χωρέσω να μπω, οπότε υπήρχε η εναλλακτική, να μαζέψω το ξύλο της Αφρικής, κοινώς με μαυρίσανε στο ξύλο!

Ο υιός με λυπήθηκε και πατέρα πληκτρολογείς χι στο τετράγωνο και μετά προσθέτεις το ψι στην τετάρτη και το ζήτα στην Πέμπτη και αφού φέρεις τη διχοτόμο, που τέμνει τη διάμεσο και το ύψος και το τρίγωνο που προκύπτει έχει πέντε πλευρές, οπότε είναι πεντάγωνο και εάν πέσει η πτώση θα είναι ελεύθερη με το βάρος που ασκείται να συναντά το Η2 και το Ο2 και … ζήτω το εμβόλιο της τρέλας!

 

Πριν από χρόνια φίλοι μου, όταν επισκέφθηκα το Άγιο Όρος για πρώτη φορά, παρατήρησα ότι αρκετοί γέροντες σκεπασμένοι από την απλότητα, την ταπεινότητα και την αγάπη, δεχότανε αυτά που τους έλεγες.

Εάν μάλιστα είχες και κανά τίτλο βαρύγδουπο σε αντιμετωπίζανε σαν εξωγήινο.

Εάν δηλαδή έλεγα στον γέροντα ότι στο εμβόλιο υπάρχει ο αντίχριστος και τα τσιπάκια, θα το δεχότανε και θα το έλεγε και σε άλλους επισκέπτες, αφού θα πίστευε ότι ο Γιαννάκος, τους είπε την αλήθεια.

Αυτό συμβαίνει και τώρα.

Λέμε διάφορα στους γέροντες, τους ζητάμε άποψη επί παντός επιστητού, παραβλέποντας ότι το προορατικό χάρισμα δεν το έχουν όλα τα καλογέρια και σε τελική ανάλυση αναρωτηθήκαμε, τι αγιότητα πρέπει να έχουμε για να διακρίνουμε την πνευματική κατάσταση του εκάστοτε μοναχού, τη στιγμή μάλιστα που δεν μπορούμε να δούμε τη δική μας πνευματική κατάντια!

Η Ορθοδοξία της Ανατολής δεν είχε μεσαίωνα και θα τον βιώσουμε τώρα;

Θα συγκρουστεί η επιστήμη με το κάθε ένα θεολογούντα!

Ακούω τον χι, τον ψι και δεν ξέρω ποιον άλλο, ο οποίος μίλησε με τον Τεράστιο από πάνω και του είπε, τι να πει σε μας τα καημένα ανθρωπάκια.

Και αν δεν τον επισκέφθηκε ο Κύριος, αλλά κάποιος άλλος!

Και εάν σε επισκεφθεί ο ιός και τον μεταδώσεις σε κάποιον άλλο, ο οποίος αφήσει τα εγκόσμια, τότε τι λόγο θα δώσεις στον Μεγάλο!

 

Και όπως υποστηρίζει ο Άγιος Ναυπάκτου,

«υπάρχουν, βέβαια και μερικοί συνωμοσιολόγοι, που βλέπουν και στο θέμα αυτό διάφορες συνωμοσίες. Νομίζω, όμως ότι το θέμα αυτό δεν είναι αυστηρά θεολογικό, είναι καθαρά σωματικής υγείας του ανθρώπου, και τον πρώτο λόγο έχει η ιατρική επιστήμη και ο θεράπων ιατρός κάθε ανθρώπου, ο οποίος γνωρίζει το ιατρικό ιστορικό του. Αν θελήσει κανείς να βρει συνωμοσίες, σε όλα τα θέματα, τότε πρέπει να κλειστεί σε μία «προστατευτική γυάλα», να μη χρησιμοποιεί καθόλου την σύγχρονη τεχνολογία ή να αναχωρήσει στην έρημο και να μη χρησιμοποιεί τα επιτεύγματα της συγχρόνου επιστήμης σε όλες τις πτυχές της ζωής μας».

 

Σε τελική ανάλυση φίλοι μου, εάν θέλετε να γίνω εντελώς κυνικός, οι θάνατοι από παρενέργειες του εμβολίου, θα είναι πολύ λιγότεροι από τον κορόνα!

 

Ο Κύριός μας, βεβαίως και θεράπευσε λεπρούς, όπως και οι Απόστολοι και οι Άγιοί μας, με την άδεια του Μεγάλου, αλλά δεν τους θεραπεύσανε όλους. Το κάνανε σε κάποιους που είχαν ιδιαίτερη πίστη.

Η λέπρα εξακολουθούσε να υπάρχει έως ότου η επιστήμη να ανακαλύψει τα απαραίτητα φάρμακα.

 

Προσπαθώ φίλοι μου, να σας πω ότι ένας Άγιος εν ζωή, φυσικά και μπορεί να μην κολλήσει, μπορούμε όμως εμείς να υποστηρίξουμε ότι είμαστε Άγιοι;

Μα εάν το υποστηρίξουμε, τότε αμέσως η χάρη θα φύγει από πάνω μας!

Τελειώνοντας, να επισημάνω ότι άλλο ύλη και άλλο το σώμα μας.

Για την πίστη μας, το σώμα μας, το κορμί μας δηλαδή, δεν είναι σκουπίδια για πέταμα, δεν είναι κάτι κακό, ούτε όμως και κάτι Θεικό.

Είναι ενωμένο με την ψυχή σε μία ενότητα και εφόσον η βιολογική μας ζωή μπορεί να παραταθεί, δεν είναι κακό, αφού πρέπει να προετοιμασθούμε κατάλληλα για τη συνάντηση με τον Δημιουργό μας, με το Χριστό μας.

Και η υγεία του σώματος επιτυγχάνεται με τα όπλα της επιστήμης, τα εμβόλια, τα φάρμακα.

Εάν δεν μας αρέσει ας προσευχηθούμε στον Κύριο, να καταργήσει την επιστήμη της ιατρικής.

 

Αγαπητοί μου ρασοφόροι, με όση αγάπη και σεβασμό σας έχω και πιστέψτε με είναι πάρα πολύ, τις προσευχές σας τις έχουμε ανάγκη τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

 

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΠΑΤΡΙΔΑ!

ΥΓ_1: σε ένα παιδί που γεννιέται τώρα, πόσα εμβόλια το κάνουμε και γιατί δεν τα θανατώνουμε, για να μην αυξηθεί άλλο ο πληθυσμός του πλανήτη μας.

ΥΓ_2: δώστε μου το «οκ» και θα εξαφανίσω το μισή Βέροια, μην σας πω ολόκληρη, τόσο απλό είναι, πόσο μάλλον για το παγκόσμιο σύστημα.

ΥΓ_3: σας πληροφορώ ότι τον οικουμενισμό, τον ανακάλυψα πριν τον κομμουνισμό!

ΥΓ_4: ότι συμβαίνει μία άθλια διαχείριση της πανδημίας από τους κατέχοντες, είναι δεδομένο. Μήπως η ζωή μας δεν άλλαξε μετά την κατάρρευση των δίδυμων πύργων!

Εφημερίδα Λαός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Εφημερίδα Λαός - Τοπική Εφημερίδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγγραφές παιδιών στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλεξάνδρειας

Εγγραφές παιδιών στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης...

Από σήμερα Παρασκευή 05 Ιουλίου 2024 δεχόμαστε εγγραφές...

Έγκριση συμμετοχής πωλητών στις Θρησκευτικές Εμποροπανηγύρεις της Αγίας Κυριακής Λουτρού και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας του Δήμου Αλεξάνδρειας, για το έτος 2024

Έγκριση συμμετοχής πωλητών στις Θρησκευτικές...

Εκδόθηκε η υπ΄αριθ. 302/13782/04-07-2024 (ΑΔΑ: 9ΚΑ4ΩΨΠ-3ΘΚ)...

Έφυγε από τη ζωή η Λουλούδα Γιαννακοβίτου σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Λουλούδα Γιαννακοβίτου σε ηλικία 88...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024...

Έφυγε από τη ζωή ο Θωμάς Τζανόπουλος σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Θωμάς Τζανόπουλος σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024...

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλειος Μπαγανας σε ηλικία 70 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλειος Μπαγανας σε ηλικία 70 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύτηκε σήμερα Παρασκευή 5...

Δράσεις - Επισκέψεις του ΚΔΑΠ Δήμου Νάουσας στο ΚΗΦΗ

Δράσεις - Επισκέψεις του ΚΔΑΠ Δήμου Νάουσας στο ΚΗΦΗ

Παιχνίδια, γέλιο, χαρά και πολύ συγκίνηση προσέφεραν...

Εκπαιδευτική Εκδρομή του Παιδικού Σταθμού Άνω Ζερβοχωρίου στο Εκτροφείο Θηραμάτων στον Άγιο Νικόλαο

Εκπαιδευτική Εκδρομή του Παιδικού Σταθμού Άνω...

Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 ο Παιδικός Σταθμός Άνω...

Μια φρέσκια ματιά στις κοινωνικές εκδηλώσεις και τα πάρτι από την Ios Concept

Μια φρέσκια ματιά στις κοινωνικές εκδηλώσεις και τα...

Η Αντωνία Ιωσηφίδου είναι η 26χρονη διακοσμήτρια πίσω...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...